پرستار همراه الف
پرستار همراه الف
فهرست خدمات

پرستار همراه الف

آموزش نشستن به کودک با 8 تکنیک کاربردی

آموزش نشستن به کودک   baby how to sit upیکی از مهم ترین وظایف والدین و پرستار کودک است. توانایی نشستن به صورت مستقل جرو مهم ترین نقاط عطف رشد کودک در سال اول زندگی است.

بهترین روش آموزش نشستن به کودک، سرگرم کردن کودک با بازی هایی است که به مستقلانه نشستن او کمک می کند. در واقع کودک به فعالیت هایی که توام با سرگرمی باشد واکنش بهتری نشان می دهد.

به کارگیری تکنیک هایی که کودک در حین سرگرمی، در موقعیت فیزیکی قرار گیرد و بدن را به روش های مختلف حرکت دهد تاثیر زیادی در بهبود وضعیت نشستن کودک دارد.

البته برای آموزش نشستن به کودک نیازی به وسایل و اسباب بازی های فانتزی ندارید و تنها تعامل بین کودک با والدین یا پرستار کودک است که توانایی های نشستن کودک را ارتقا می بخشد.

در این مقاله به بررسی بهترین روش های آموزش نشستن به کودک پرداخته ایم:

پرستار همراه الف

 

 

کودکان در چه سنی نشستن را یاد می گیرند؟

کودک در اولین هفته های پس از تولد، تلاش زیادی برای بالانگه داشتن گردن خود می کند که در واقع این کار مقدمه ای برای نشستن به صورت مستقل است.

رفتار غلت زدن که نیز یکی دیگر از رفتارهای طبیعی کودک برای یادگیری مهارت نشستن است که سبب افزایش توانایی و تقویت ماهیچه های کودک برای نشستن می شود.

کودکان معمولا در فاصله بین سه تا پنج ماهگی با کمک والدین قادر به نشستن هستند. در مرحله بعد کودک باید نشستن بدون کمک دیگران را بیاموزد که این در حدود شش ماهگی آمادگی کافی برای انجام این کار را دارد.

اکثر کودکان در حدود هفت ماهگی پایداری و ثبات بهتری برای نشستن پیدا می کنند و قادر هستند که بدون کمک دیگران به راحتی بنشینند، اما بهتر است همچنان از تشک یا بالش های نرم در اطراف کودک استفاده کنید.

سن 9 ماهگی زمانی است که کودک به با ثبات و بدون لرزش قادر به نشستن خواهد بود و نگرانی خاصی برای بی تعادل شدن کودک در هنگام نشستن وجود ندارد.

 

10 تکنیک ساده برای آموزش نشستن به کودک

پیش از شروع آموزش نشستن به کودک لازم است این نکته را بخاطر بسپارید که لازم است در هر شرایطی کودک را زیر نظر داشته و از امنیت و سلامت وی اطمینان حاصل کنید.

سعی کنید این تمرینات را در سطوح صاف، نرم و بدون مانع انجام دهید. انجام این تمرینات در شرایطی که کودک بیمار، خسته یا گرسنه است نه تنها نتیجه ای ندارد بلکه سبب دلزدگی و بیقرار کودک می شود.

1. خوابان کودک روی شکم

خواباندن کودک بر روی شکم یکی از بهترین اقدامات ممکن برای تقویت عضلات گردن و بهبود توانایی نوزاد برای بالا نگه داشتن سر است. بهترین زمان برای انجام این کار اولین روزهای بعد از تولد کودک است.

برخی از کودکان در ابتدا ممکن است اصلا این کار را دوست نداشته باشند، اما ترکیب این کار با سایر فعالیت های سرگرم کننده تاثیر بهتری در پذیرش خوابیدن روی شکم دارد.

استفاده از اسباب بازی هایی مانند آینه و جغجغه برای پرت کردن حواس کودک بسیار موثر است. قرار دادن کودک روی یک کوسن نرم نیز می تواند به او کمک کند تا احساس راحتی بیشتری داشته باشد.

بهتر است زمان خواباندن کودک روی شکم  از 5 دقیقه در روز شروع شود و به تدریج این زمان افزایش پیدا کند تا زمانی که کودک به راحتی قادر به بالاآوردن سر خودباشد.

 

پرستار همراه الف

 

2. کودک را روی یک کوسن قرار دهید

قرار دادن چند بالشتک نرم در اطراف کودک اقدام مناسبی برای حمایت از کمر، در هنگام آموزش نشستن به کودک است.

درحال حاضر بالشتک هایی به شکل C در بازار وجود دارد که از عقب و پهلوها کودک را مورد حمایت قرار می دهد، در این شرایط اگر کودک از عقب یا پهلوها به زمین بخورد این بالشتک ها از کودک محافظت می کنند.

استفاده از این نوع بالشتک در حدود سه تا چهار ماهگی اقدام مناسبی درجهت آموزش نشستن به کودک است.

3. استفاده از جامپر کودک

یکی از مفیدترین وسایل برای آموزش نشستن به کودک، استفاده از جامپرهای کودک است. این اسباب بازی، به کودک کمک می کند تا از طریق پرش و بالاو پایین پریدن عضلات بدن خود را تقویت کند.

بهتر است برای استفاده از جامپر خیلی عجله نکرده و تا زمانی که کودک توانایی بالانگه داشتن گردن خود را بدست آورده باشد ( 4 ماهگی) صبر کنید.

بازی با تاب چامپر برای کودک بسیار سودمند است زیرا به کودک نشان می دهد که ایستاده بودن چقدر سرگرم کننده است.

قرار دادن کودک داخل چامپر در شرایطی که نیاز دارید به دستشویی بروید یا باید قابلمه داغ را جابه جا کنید کار هوشمندانه ای به نظر می رسد زیرا کودک در حال بازی خواهد بود و شما راحت تر به کارهای مهم خود رسیدگی خواهید کرد.

 

4. نشاندن کودک روی صندلی غذاخوری

نشاندن کودک داخل یک صندلی غذاخوری ایمن و راحت که از پشتیبانی مناسبی برخوردار باشد، یکی از بهترین اقدامات برای آموزش نشستن به کودک است.

بهترین سن برای انجام این کار در حدود چهار تا شش ماهگی است. چند اسباب بازی را روی سینی جلوی صندلی قرار دهید تا کودک با آنها سرگرم شود و زمان بیشتری را در حالت نشسته باقی بماند.

آموزش نشستن به کودک

5. آموزش نشستن به کودک با استفاده از اسباب بازی های دکمه دار با فاصله

اسباب بازی هایی که کودک برای نگاه کردن به آنها سرخود را بالا نگه دارد ، یکی از بهترین گزینه ها برای آموزش نشستن به کودک است. همچنین اسباب بازی های دکمه دار که با فشار دکمه ها صدا یا نور خاصی را پخش می کند ابزار مناسبی برای تشویق کودک به نشستن و بازی با این وسایل است.

کودک را درحالت نشسته در کنار این اسباب‌بازی‌ها قرار دهید تا برای بازی با این اسباب‌بازی ها از هر دو دست خود استفاده کند.

 

6. کودک را بین پاهای خود بنشانید

هنگامی که کودک با کمک والدین یا پرستار کودک درحال یادگیری نشستن است، سعی کنید کودک را بین پاهای خود به سمت بیرون یا به سمت خود قرار دهید.

به کودک اجازه دهید در حالی که مابین پاهای شما نشسته است، با اسباب بازی های مورد علاقه خود بازی کرده و با دستان خود کاربرد اسباب بازی های را کشف کند. به عنوان مثال سرگرم کردن کودک با یک جعبه که از مخروط کاج، روبان، پر،جغجغه و کاغذ رنگی پر شده است بهترین راه برای باقی ماندن کودک در حالت نشسته است.
زنگ ها

7. نشستن به حالت سه پایه

اولین تلاش های کودک برای نشستن مستقلانه، نشستن به حالت سه پایه است. در این حالت پاهای کودک به سمت طرفین باز خواهد شد و کودک برای حفظ تعادل روی بازوهای خود به جلو متمایل می شوند.

وقتی کودک در این شرایط قرار می گیرد ممکن است مستعد برهم خوردن تعادل باشد بنابراین بهتر است که از اطراف مراقبت کودک باشید و در صورت نیاز اطراف کودک را با بالشتک های نرم پر کنید.

پرستار همراه الف

 

8. بازی با کتاب های مصور

یکی دیگر از روش های آموزش نشستن به کودک استفاده از کتاب های مصور است. قرار دادن یک کتاب جذاب و رنگارنگ در مقابل کودک، یک روش عالی برای تشویق کودک به نشستن طولانی‌تر است زیرا او می تواند در هر صفحه کتاب چیزهای بیشتری را کشف کند!

یک پرستار کودک با تجربه با بکارگیری ایده های فوق، نقش موثری در تقویت عضلات و افزایش توانایی کودک برای نشستن دارد. استمرار و انجام منظم این تکنیک ها تاثیرات بسیار مطلوبی بر رشد جسمی و توانایی های فیزیکی کودک دارد.

با استفاده از تکنیک های این مقاله هر روز زمان اندکی را به آموزش نشستن به کودک اختصاص دهید و به کودک کمک کنید تا از دیدن دنیای اطراف  خود لذت بیشتری ببرد.

موسسه پرستاری پرستار همراه الف یکی از معتبرترین مراکز ارائه خدمات پرستاری از کودک، پرستاری از سالمند و پرستاری از بیمار در منزل است که با سال های تجربه درخشان، به صورت شبانه روزی آماده خدمت رسانی به همشهریان گرامی است.

برای کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در واحد مشاوره تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید