پرستار همراه الف
پرستار همراه الف
فهرست خدمات

پرستار همراه الف

کودکان در سنین مختلف به چه مقدار خواب نیاز دارند؟

ساعت خواب کودکان به صورت مستقیم با رشد بدن و مغز کودکان ارتباط دارد. هر کودک بر اساس شرایط سنی به مقدار متفاوتی از خواب نیاز دارد و این موضوع باید توسط والدین و پرستار کودک مورد توجه قرار گیرد.

در واقع یکی از سوالات پرتکرار والدین این است که فرزند من به چند ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارد، بنابراین ما تصمیم گرفته ایم که در این مقاله به این سوال که ساعت خواب کودکان در سنین مختلف باید چقدر باشد پاسخ دهیم:

 

پرستار همراه الف

اهمیت ساعت خواب کودکان در چیست؟

بدن کودکان در طول خواب، در حال رشد و نمو است و همچنین سیستم ایمنی کودک برای مبارزه با میکروب هایی که در طول روز دریافت کرده است، در طول خواب تقویت می شود.

علاوه بر موارد فوق، مغز کودکان در طول خواب برای یک روز جدید، سرشار از یادگیری اطلاعات جدید آماده می شود. بنابراین عدم خواب کافی با تاثیرات نامطلوبی بر سلامت، توانایی یادگیری و زندگی اجتماعی کودکان همراه است.

محققان حوزه خواب به نتیجه رسیده اند که پیروی از دستورالعمل زیر، راهنمای مناسبی برای ساعت خواب کودکان در سنین مختلف است:

نوزادان (0-3 ماه) 14-17 ساعت خواب

بیشتر نوزادان به صورت کامل در طول شب نمی خوابند، بلکه ساعت خواب نوازادان بسیار کوتاه  و مقطعی است. یکی از مهم ترین دلایل بیدار شدن نوزادان در طول شب، نیازهای تغذیه ای نوزاد است.

بنابراین نوزاد مدت کوتاهی برای شیر خوردن بیدار می شود و با سرعت دوباره به خواب می رود. براساس گزارشات موجود متوسط چرخه خواب، شیر خوردن و بیداری نوزادان بین 1.5 تا 3 ساعت متغیر است.

بغیر از این چرخه ها، نوزادان باید حدود هفت تا نه ساعت در طول شب و شش تا هشت ساعت در طول روز بخوابند. سرعت ورود نوزادان به مرحله خواب عمیق یا مرحله REM بسیار زیاد است و همین موضوع تاثیر زیادی در بهبود رشد مغز آنها دارد.

نوزادان (4-11 ماه) 12-15 ساعت خواب

نوزادان بین چهار تا یازده ماهگی، معمولا از ساعت خواب طولانی تری برخوردار هستند. مقدار ساعات خواب نوزاد در طول روز کاهش پیدا می کند اما توانایی کودک برای به خواب رفتن و در خواب ماندن افزایش پیدا می کند.

بسیاری از نوزادان در حدود 4 ماهگی بلاخره شروع به خوابیدن در طول شب می کنند و در طول روز به حدود سه مرحله خواب کوتاه نیاز خواهند داشت.

همچنین جداکردن محل خواب نوزاد و فاصله گرفتن از والدین، ممکن است باعث برهم خوردن برنامه خواب برخی از نوازادن در این فاصله سنی شود.

بنابراین اگر کودک شما به دلیل جدا شدن محل خواب، دچار اختلال خواب شده است با یک مشاور کودک در مورد روش های آرام سازی کودک مشورت کنید.

ساعت خواب کودکان نوپا (1-2 سال) 11-14 ساعت

بیشتر کودکان نوپا همچنان در طول روز یه یک یا دو مرحله خواب روزانه نیاز دارد، و در طول شب از خواب آرام و مداوم برخوردار هستند.  همچنین برخورداری کودکان نوپا از یک برنامه روتین قبل از خواب، مانند کتاب داستان خواندن تاثیر زیادی در بهبود کیفیت خواب کودکان دارد.

پرستار همراه الف

ساعت خواب کودکان پیش دبستانی (3-5 سال) 10-13 ساعت

کودکان معمولا در این سن، براساس نیازهای خاص خود، احتمالاً یک بار در طول روز به خواب می روند و همچنین باید تمام طول شب را در خواب بمانند.  البته بروز بی خوابی و برهم خوردن تعادل خواب در میان کودکان پیش دبستانی رایج است. در واقع آشنایی با دوستان جدید، انجام فعالیت‌های جدید و محرک‌های محیطی جدید، همگی سبب تحریک بیش از حد کودک شده و ممکن است در الگوی خواب کودک تداخل ایجاد کند.

ساعت خواب کودکان در سن مدرسه (6-13 سال) 9 تا 11 ساعت

کودکان در سن مدرسه باید برنامه خواب ثابتی داشته باشند تا بتوانند در طول شب، از خواب پیوسته و عمیق بهره مند شوند. البته این سن ممکن است با شروع عادت‌های نامناسبی همراه باشد مانند استفاده از گوشی روشن در رختخواب یا تا دیروقت بیدار ماندن و صحبت کردن با دوستان!

بنابراین اگر متوجه شده اید که فرزندتان در  به خواب رفتن و بیدار شدن به موقع با مشکل مواجه شده است احتمالا نشانه ای از ناتوانی در مدیریت برنامه خواب و برنامه زندگی است.
متأسفانه، براساس گزارشات موجود گروه سنی نوجوانان، بیشتر از هر گروه سنی دیگری دچار کم خوابی می شوند و با مشکلات ناشی از آن دست به گریبان هستند.

نوجوانان (14-17 سال) هشت تا 10 ساعت

نوجوانان مانند سایر کودکان کوچکتر،همچنان به خواب زیادی نیاز دارند. بدن انسان در دوران نوجوانی با سرعت زیادی در حال رشد است و این موضوع بر مغز آنها نیز تاثیر می گذارد.

مدرسه رفتن، انجام تکالیف، ورزش کردن و گسترش دامنه زندگی اجتماعی همگی عواملی هستند که سبب کم خوابی نوجوانان در طول هفته می شود. به همین دلیل بیشتر نوجوانان به دلیل نداشتن خواب کافی، ممکن است در روزهای آخر هفته به صورت افراطی بخوابند.

بنابراین در صورت مشاهده وضعیت فوق، به نوجوان کمک کنید که تا خواب خود را در الویت قرار داده و در طول شبانه روز 8 تا 10 ساعت بخوابد.

 

پرستار همراه الف

اقدامات مناسب برای بهبود ساعت خواب کودکان

دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است سبب ایجاد اختلال خواب در کودکان شود. این موارد ممکن است از استرس مدرسه تا دیر خوابیدن در آخر هفته ها و ناتوانی در آرام کردن ذهن در طول شب متغیر باشد. رعایت نکات زیر تاثیر زیادی در بهبود ساعت خواب کودکان دارد:

اطمینان حاصل کنید که کودک از یک برنامه منظم خواب پیروی می کند که در آن هر روز در ساعت مشخصی از خواب بیدار می شود و هر شب در ساعت مشخصی به رختخواب می رود (حتی در تعطیلات آخر هفته)

عادات برخورداری از خواب سالم را به کودک بیاموزید و اتاق خواب کودک را به یک محل آرام بخش و راحت تبدیل کنید.
با آموزش تمرینات تنفسی( شمردن گوسفندان) به کودک کمک کنید تا بدن و ذهن خود را آرام کند.

با یک پزشک اطفال در مورد تجویز یک داروی کمکی مناسب برای بهبود خواب کودک مشورت کنید.

بنابراین اگر برای تنظیم ساعت خواب کودکان به کمک و همراهی یک پرستار کودک با تجربه نیاز دارید، مرکز پرستاری پرستار همراه الف آماده ارائه خدمات شبانه روزی به همشهریان گرامی است.

شرکت پرستاری پرستار همراه الف با ارائه خدمات تخصصی پرستاری از کودک، پرستاری از سالمند و پرستاری از بیمار در منزل یکی از معتبرترین مراکز ارائه خدمات مراقبتی و پرستاری در منزل است.

برای کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در واحد مشاوره تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *