پرستار همراه الف
پرستار همراه الف
فهرست خدمات

پرستار همراه الف

نکات مهم در مراقبت از کودک مبتلا به دیابت نوع ۱

زمان مطالعه: 5 دقیقه

یکی از متداول ترین نگرانی های والدین و پرستار کودک مبتلا به دیابت  نوع ۱ (T1D) یافتن بهترین برنامه مراقبتی برای حفظ سلامت این کودکان است. متخصصان از این بیماری به عنوان نوعی بیماری خود ایمنی یاد می کنند که عوارض آن، با نظارت و رعایت دستوراالعمل های پزشک قابل کنترل است.

کودک مبتلا به این بیماری برای برخورداری از زندگی طبیعی و شاد باید روش های خودمراقبتی و عوارض این بیماری را به خوبی بشناسد، بنابراین آموزش و نظارت بر تکنیک های مراقب از کودک مبتلا به دیابت نوع ۱ برعهده والدین و پرستار کودک است و نیاز به توجه و صرف زمان کافی دارد.

پرستار همراه الف

در این مقاله هر آنچه که باید به عنوان والدین و پرستار کودک برای مراقبت از کودکان مبتلا به دیابت نوع ۱ بدانید بیان شده است، پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید:

فاکتورهای مهم در مراقبت از کودکان مبتلا به دیابت نوع ۱

مراقبت از کودک مبتلا به دیابت نوع یک T1D برای بسیاری از والدین و پرستار کودک امری نگران کننده و پرچالش است، زیرا در ابتدای اولین گام برای مراقبت بهینه از این کودکان، کسب دانش و تجربه لازم است.

متخصصان چهار فاکتور مهم را در برنامه مراقبت از این کودکان در اولویت می دانند که عبارتند از:

سنجش قند خون

برای سنجش قند خون انواع متنوعی از دستگاه های سنجش گلوکز در خون وجود دارند که به شما و کودک کمک می کند تا سطح قند خون را ارزیابی کرده و این فاکتور را در محدوده هدف کنترل کنید.

نظارت و کنترل میزان قند خون براساس سن کودک و شدت بیماری امری حیاتی و سودمند است.

تزریق انسولین

کودکان مبتلا به بیماری دیابت نوع یک به دلیل مشکلات خود ایمنی در تولید و ترشح هورمون انسولین از طریق لوزالمعده دچار مشکل هستند. به این معنی که  کودکان مبتلا به این بیماری باید از طریق تزریق هورمون انسولین، به بدن در تنظیم میزان قند خون کمک کنند.

ورزش منظم

براساس یافته های محققان، انجام ورزش منظم نقش موثری در تنظیم سطح قند خون و بهبود عملکرد انسولین دارد. در حالت ایده آل، کودک باید روزانه حداقل ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشد. کودک می تواند به صورت تدریجی به این هدف دست پیدا کند و بهتر است برای کاهش استرس و ایجاد انگیزه به کودک اجازه دهید که به ورزش های مورد علاقه خود بپردازد.

پرستار همراه الف

رژیم غذایی متعادل

پیروی از رژیم غذایی سالم به کودک کمک می کند که علاوه بر حفظ وزن متعادل، در کنترل میزان قند خون موفق تر عمل کند. مصرف میوه ها و سبزیجات کامل، پروتئین بدون چربی، غلات کامل و چربی های سالم  بهترین گزینه ها برای برخورداری از رژیم غذایی سالم است.

بهتر است برای تنظیم برنامه غذایی کودک مبتلا به دیابت با یک متخصص تغذیه مشورت کرده و براساس دستورالعمل های موجود نسبت به آماده سازی وعده های غذایی کودک اقدام کنید.

سلامت روان

مراقبت از سلامت روانی و عاطفی کودک مبتلا به دیابت، یکی از مهم ترین بخش های برنامه مراقبت از این کودکان است. کودکان مبتلا به بیماری های مزمن ممکن است در دوست یابی و کسب اعتماد به نفس  با مشکلات جدی دست به گریبان باشند.

عضویت در انجمن های حمایت از کودکان مبتلا به T1D و برخورداری از  حمایت همسالان یکی از موثرترین روش ها برای بهبود وضعیت روانی این کودکان است. تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که کودکان مبتلا به T1D اهمیت و ارزش زیادی برای ارتباطات دوستانه ای قائل هستند که در آن از حمایت و درک متقابل برخوردار می شوند.

آیا مراقبت از کودکان مبتلا به دیابت نوع ۱ با بزرگسالان متفاوت است؟

افراد مبتلا به این بیماری ممکن است در تمام رده های سنی وجود داشته باشند. براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، شیوع این بیماری در کودکان بین ۱۳ تا ۱۴ سال بیشتر از سایر گروه های سنی است.

با این حال، تحقیقات متخصصان در سال ۲۰۱۷ نشان می دهد که بزرگسالان نیز به اندازه کودکان احتمال ابتلا به این بیماری را دارند. بروز این بیماری در دوران بزرگسالی به عنوان دیابت خودایمنی نهفته در بزرگسالان LADA شناخته می شود.

از آنجایی که این بیماری باید به صورت مادام العمر تحت کنترل باشد، بنابراین لازم است که کودکان و بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع یک با روش های ارزیابی و کنترل عوارض این بیماری به خوبی آشنا شوند.

پرستار همراه الف

به طور کلی، برنامه های درمانی برای کودکان و بزرگسالان مبتلا به T1D یکسان بوده و عمدتا شامل موارد زیر است:

  • بررسی سطح قند خون
  • مصرف انسولین
  • ورزش منظم
  • پیروی از رژیم غذایی سالم

همچنین برنامه مراقبت از کودکان دیابتی در سن بلوغ، باید مطابق با واکنش بدن آن‌ها به ورزش، برنامه‌های خواب و رژیم غذایی تنظیم شود.

ترزیق انسولین یا پمپ انسولین ؟

اگرچه بسیاری از افراد مبتلا به دیابت مصرف انسولین را از طریق تزریق انتخاب می کنند و قند خون خود را با انگشت سنج کنترل می کنند، اما تعداد بیمارانی که از پمپ انسولین و فناوری CGM استفاده می کنند نیز کم نیست!

استفاده از پمپ های انسولین و مانیتورهای پایش قند یکی از موثرترین روش های کنترل قند خون در سال های اخیر است.

پمپ انسولین

این فناوری از دهه ۱۹۹۰ محبوبیت بیشتری پیدا کرد. پمپ انسولین دستگاه کوچکی است که انسولین را در طول روز و شب  یا به صورت انفجاری در حوالی زمان غذا، به بدن کودک تزریق می کند.

یک کاتتر کوچک به لایه بالایی بافت چربی زیر پوست کودک تزریق می‌شود و سوزن کوچک آن برداشته می‌شود، بنابراین انسولین از این طریق به بدن وارد می شود. معمولا لازم است که هر ۲ یا ۳ روز یکبار محل تزریق پمپ تعویض شود.

پرستار همراه الف

نمایشگر مداوم قند خون CGM

این دستگاه هر چند دقیقه یک بار با استفاده از یک حسگر که در زیر لایه بالایی پوست قرار داده شده است، سطح گلوکز خون را اندازه گیری می کند. سنسور اطلاعات را به یک گیرنده دستی، اپلیکیشن گوشی هوشمند و گاهی اوقات یک پمپ انسولین ارسال می کند. سنسور CGM  معمولاً هر ۷ تا ۱۴ روز یکبار به تعویض نیاز دارد.

 

بنابراین ممکن است در والدین و پرستار کودک در ابتدای تشخیص بیماری دیابت نوع ۱ در کودکان با چالش هایی در مراقبت از این کودکان روبرو باشند اما یادگیری روش های کنترل سطح قند خون، تزریق انسولین و مراجعه منظم به پزشک نقش موثری در بهبود شرایط کودک و کاهش استرس مراقبان دارد.

اگر برای مراقبت از کودک مبتلا به دیابت نوع ۱ به کمک و حمایت افراد متخصص و باتجربه نیاز دارید، مرکز پرستاری پرستار همراه الف با کادر متخصص و حرفه ای آماده یاری رساندن به شماست.

این مرکز با ارائه خدمات مراقبت از کودک، سالمند و بیمار در منزل از آمادگی کافی برای ارائه خدمات شبانه روزی به همشهریان گرامی برخوردار است.

برای کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در واحد مشاوره تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *