آشنایی با 10 وظیفه اصلی پرستار سالمند در منزل
اگر مسئولیت مراقبت از سالمند در منزل Senior Caregiver Duties را برعهده دارید، ممکن است وظایف و مسئولیت های شما براساس شرایط جسمی و روانی سالمند متفاوت باشد. دانش و تجربه پرستار سالمند برای شناسایی و برطرف کردن نیازهای موجود، یکی از مهمترین عوامل ارتقا دهنده کیفیت زندگی سالمندان است. آشنایی با وظایف اصلی پرستار سالمند در منزل، به شما به عنوان پرستار سالمند کمک میکند تا در ارائه خدمات مراقبتی و پرستاری از سالمند موفق تر عمل کنید. در این مقاله با ۱۰ وظیفه اصلی پرستار سالمند در منزل آشنا شوید:
1.ارزیابی نیازهای پزشکی سالمند
بررسی وضعیت سلامتی سالمند یکی از مهمترین مسئولیت های پرستار سالمند در منزل است. ارزیابی میزان درد، برنامه ریزی برای معاینات دوره ای پزشکی، نظارت و مدیریت بر روند مصرف داروها و کنترل عوارض بیماری های مزمن تنها بخشی از نیازهای پزشکی سالمند است. بنابراین بهتر است به صورت روزانه یا هفتگی علائم سلامتی سالمند را مورد بررسی قرار دهید و نتایج حاصله را ثبت و نگهداری کنید.
2. تنظیم برنامه مراقبتی
برنامه مراقبت از سالمند با توجه به نیازهای سالمند در داخل و خارج از منزل تهیه و تنظیم می شود و تاثیر مطلوبی در بهبود کیفیت خدمات ارائه شده به سالمند دارد.
استفاده از برنامه مراقبتی به شما به عنوان یک پرستار سالمند کمک میکند تا تشخیص دهید که سالمند به چند ساعت مراقبت در شبانه روز نیاز دارد و آیا از خدمات مورد نیاز خود برخوردار است یا خیر ؟
3. کمک به رفع نیازهای اساسی
بسیاری از سالمندان به دلیل مشکلات مربوط به حافظه و تحرک ،برای انجام فعالیت های روزمره زندگی با چالش های متعددی دست به گریبان هستند. انجام کارهای ساده ای مثل آشپزی، استحمام ،نظافت، لباس پوشیدن به مروز زمان برای سالمندان به امری دشوار تبدیل می شود. در این شرایط حضور پرستار سالمند با شناسایی و برطرف کردن نیازهای اساسی موجود، نقش مهمی در ارتقای کیفیت زندگی سالمندان دارد.
4. همدلی و مصاحبت
یکی از ضروری ترین بخش های مراقبت از سالمندان همدلی و مصاحبه با سالمند است. بسیاری از سالمندان به دلیل مشکلات جسمی و ذهنی، تمایل کمتری به ترک منزل و ایجاد ارتباط با سایرین دارند. انزوا و احساس تنهایی در افراد سالمند یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده مشکلات روانی مانند افسردگی و زوال عقل است. به همین دلیل همدلی و مصاحبت پرستار با سالمند، تاثیر زیادی در تقویت پیوند و ارتباط سالمند با محیط پیرامون دارد.
5. انجام امور منزل
همزمان با بالا رفتن سن، انجام امور منزل برای سالمندان به صورت فزایندهای دشوار و پیچیده می شود. این موضوع در شرایطی که سالمند به تنهایی در منزل خود زندگی می کند اهمیت بیشتری پیدا می کند. بنابراین وظیفه شما به عنوان پرستار سالمند رسیدگی به کلیه امور مرتبط با منزل و تامین آسایش و راحتی سالمند در محیط زندگی است.
6. نظارت بر مصرف داروها
معمولاً افراد سالمند به دلیل ابتلا به بیماری های مزمن، نیاز به مصرف داروهای متنوعی دارند که باید در فواصل زمانی معین و مقدار مشخص مورد استفاده قرار گیرد.
اما متاسفانه بروز اختلالات حافظه و مشکلات حرکتی مصرف بهینه دارو در دوران سالمندی را با مشکل مواجه میکند.
پیگیری لیست داروهای تجویز شده، آشنایی با عوارض تداخلات دارویی و مصرف داروها در مقدار و زمان مورد نظر از مواردی هستند که سالمند برای انجام آنها به کمک دیگران نیاز دارد.
در این شرایط پرستار سالمند قادر است که با نظارت بر داروهای تجویزی و ایجاد سیستم های یادآوری از خطر اختلال در مصرف داروها و مشکلات سلامتی مرتبط با دارو پیشگیری به عمل آورد.
7. بازبینی برنامه مراقبتی
از آنجایی که شرایط جسمی و روانی بیماران سالمند به صورت دائم در حال تغییر و نوسان است، بنابراین بازبینی برنامه مراقبتی سالمند امری اجتناب ناپذیر است.
لازم است به عنوان پرستار سالمند، فهرست وظایف خود را به صورت منظم مرور و بازبینی کنید تا مشخص شود که ادامه چه کارهایی در برنامه مراقبتی برای سالمند سودمند بوده و کدام یک باید با شرایط جدید مطابقت داده شود. لازم است برای ایجاد تغییرات لازم در برنامه مراقبتی با خانواده و پزشک معالج سالمند گفت و گو و مشورت کنید.
8. تهیه وعده های غذایی سالم و متعادل
تهیه مواد غذایی تازه و استفاده از این مواد برای طبخ های غذایی متعادل به مرور زمان برای فرد سالمند دشوار میشود.
بیشتر افراد سالمند به دلیل افسردگی یا ابتلا به بیماریهای ناتوان کننده، از انرژی و انگیزه کافی برای آشپزی و تهیه غذاهای سالم و متنوع برخوردار نیستند.
در این شرایط پرستار سالمند نقش مهمی در خرید مواد غذایی تازه، طبخ وعده های غذایی سالم و یافتن جایگزین های مناسب برای اطمینان از تغذیه مناسب سالمند را بر عهده دارد.
9. کمک به انتقال و تحرک سالمند
یکی از مهمترین خطراتی که سلامت افراد سالمند را به شدت تهدید می کند، احتمال زمین خوردن سالمند در منزل است. سقوط و شکستگی استخوان های سالمند، یکی از بالاترین دلایل بستری سالمندان در بیمارستان است.
به عنوان پرستار سالمند در منزل می توانید با انجام اقدامات پیشگیرانه احتمال سقوط سالمند را به حداقل کاهش دهید به عنوان نمونه ایجاد تغییرات اصلاحی لازم در منزل، برای کمک به تحرک سالمند، یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در کاهش خطر سقوط سالمندان است.
10. رانندگی برای سالمند
احتمال بروز تصادفات و خطرات جدی در حین رانندگی سلامت سالمندان را به شدت تهدید می کند به همین دلیل رانندگی کردن ،ممکن است گزینه امنی برای جابه جا شدن سالمندان نباشد.
در این شرایط حضور پرستار سالمند مسلط به رانندگی امن و بیخطر، راه حل مناسبی برای بهبود امنیت سالمندان در هنگام مراجعه به مراکز درمانی و سایر فعالیت های خارج از منزل است.
اگر برای مراقبت و پرستاری از سالمند در منزل، به دریافت خدمات پشتیبانی از سوی افراد حرفه ای نیاز دارید همین امروز با مشاوران مرکز پرستاری همراه الف تماس حاصل فرمایید.
مشاوران ما به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند تا در اسرع وقت از خدمات مورد نیاز خود بهره مند شوید.
باور ما در مرکز پرستاری پرستار همراه الف این است که سالمندان شایسته دریافت بهترین خدمات هستند و پرستاران سالمند ما برای برطرف کردن نیازهای سالمندان از تخصص و تجربه کافی برخوردار هستند.