9 تکنیک کاربردی برای پرستاری از کودک بیش فعال
پرستاری از کودک بیش فعال Hyperactive Child امر دشواری است زیرا این کودکان از لحاظ رفتاری بسیار ناپایدار به نظر می رسند و با انرژی بی حد و حصر از فعالیتی به فعالیت دیگر می روند.
این کودکان در هنگام گوش دادن به صحبت های اطرافیان تمرکز کافی ندارند، بنابراین پیروی از دستورالعمل های ارائه شده برای آنها دشوار است.
کودکان بیش فعال به دلیل عدم تمرکز و مشکلات رفتاری، عملکرد نامطلوبی در مدرسه دارند و ممکن است برای خود و دیگران مشکلات عدیده ای به وجود آورند.
اما خوشبختانه روش های درمانی موثری برای کنترل این مشکل وجود دارد که شامل درمان های دارویی و روان درمانی است.
از سویی دیگر استفاده از تکنیک های رفتاری زیر نقش موثری در بهبود ارائه خدمات پرستاری از کودک بیش فعال دارد. بنابراین برای کسب اطلاعات جامع در مورد این تکنیک ها تا پایان این مقاله با ما همراه باشید
تمرکز بر مسائل مهم
برای پرستاری از کودک بیش فعال مهم ترین عامل تمرکز بر مسائل مهم و با ارزش است. بیش فعالی ناشی از یک اختلال روانی است که بر توانایی مغز برای انتقال اطلاعات بین سلول های مغز تأثیر می گذارد. بنابراین، این کودکان در تعامل با محدودیت های زندگی روزمره با چالش های فراوانی روبرو هستند و تمرکز بر مسائل کوچک و پیش پا افتاده باعث عدم تمرکز و افزایش اضطراب کودک می شود. بنابراین به عنوان پرستار کودک در حین آموزش و پرستاری تنها بر مسائلی که واقعا مهم هستند تمرکز کنید و اجازه دهید که کودک از انجام فعالیت های روزمره لذت ببرد.
استفاده از دستورالعمل های ساده
پیروی و به خاطر سپردن فهرستی طولانی از دستورالعمل های مختلف برای کودک مبتلا به بیش فعالی امری دشوار است. در عوض، بهتر است که در هنگام پرستاری از کودک بیش فعال دستورالعمل های کاری را به قسمت های کوچکتر تقسیم کنید.
همواره به این موضوع توجه داشته باشید که در هنگام ارائه دستور العمل با کودک تماس چشمی برقرار کنید و اطلاعات را به صورت بخش های کوچک و آسان برای کودک توضیح دهید.
کاهش عوامل حواس پرتی
دنیای امروز سرشار از عوامل حواس پرتی برای یک کودک مبتلا به بیش فعالی است بنابراین، لازم است که محیط زندگی کودک در حین انجام کارهایی که نیاز به تمرکز دارند عاری از هرگونه عوامل حواس پرتی باشد.
به عنوان مثال بهتر است کودک در هنگام انجام تکالیف در مکانی دور از پنجره ها و درها بنشینید. در حین پرستاری از کودک بیش فعال، از این موضوع اطمینان حاصل کنید که فضای اطراف کودک گرم و جذاب باشد و به کودک اجازه دهید که در طراحی فضایی که در آن احساس راحتی کند، مشارکت داشته باشد.
تهیه فهرست وظایف
تهیه فهرستی از مسئولیتها و وظایف برای کودک بیش فعال کمک بسیار بزرگی در شکل گیری استقلال کودک دارد. ایجاد یک فهرست مکتوب به عنوان یک مرجع بصری به کودک کمک می کند تا در مواقع حواس پرتی و کاهش تمرکز از این فهرست برای یادآوری کارها استفاده کند. بنابرین در حین پرستاری از کودک بیش فعال به کودک بیاموزید که در مواقع بی حوصلگی یا فراموش کردن این که چه کاری باید انجام دهد به لیست وظایف مراجعه کند.
لازم است این نکته را به خاطر بسپارید که هرگز کودک را به خاطر ناتوانی در تکمیل لیست کارها در مدت زمان معین تنبیه نکنید.بلکه با پاداش دادن به کودک به خاطر فعالیت هایی که موفق به انجام آنها شده است از سیستم تقویت مثبت استفاده کنید.
اولویت روان درمانی بر دارو درمانی
در دنیای امروزی که از درمان های دارویی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود، داروهای ویژه ای برای درمان اختلال بیش فعالی کودکان تولید شده اند. این داروها با متعادل کردن مواد شیمیایی و هورمون های موجود در مغز کودکانی که به شدت تحت تاثیر اختلال بیش فعالی قرار دارند نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی کودک به عهده دارند.
با این حال، این داروها دارای عوارض جانبی ناخواسته ای هستند و نباید به عنوان اولین گزینه درمانی مورد استفاده قرار گیرند.
استفاده از دارو درمانی تنها زمانی مجاز است که روان درمانی و تکنیک های اصلاح رفتار کودک در یک دوره زمانی کارساز نباشد.
بنابراین دارو درمانی آخرین راه حل برای درمان کودکان بیش فعال است نه اولین انتخاب
اختصاص زمانی برای تفریحات ساده
براساس تحقیقات متخصصان مشخص شده است که کودکان بیش فعال به فرصتی برای انجام تفریحات ساده و بدون برنامه نیاز دارند. بازی کردن کودک در یک محیط ساده و بدون ساختار از پیش برنامه ریزی شده نقش موثری در بهبود و تسکین اضطراب این کودکان دارد.
گاهی ممکن است کودکان مبتلا به بیش فعالی در داخل یا خارج از منزل، تحت برنامه های آموزشی فشرده قرار گیرند. در این شرایط وظیفه پرستار کودک این است که در هنگام برنامه ریزی برنامه روزانه کودک، زمان مشخصی را برای بازی کردن کودک در خارج از منزل پیش بینی کند.
حمایت از کودک بیش فعال
در هنگام پرستاری از کودک بیش فعال ممکن است با نظرات متناقض و گیج کننده ای از سوی مربیان، پزشکان و متخصصان روبرو شوید. معمولا والدین و پرستار کودک بیشتر از هر شخص دیگری کودک را می شناسند و این موضوع باعث می شود تا نقش مهمی در طراحی برنامه درمان کودک برعهده داشته باشند.
بنابراین لازم است والدین و پرستار کودک همواره در طول مراحل درمان در کنار حضور داشته باشند و افرادی که با کودک در ارتباط هستند را از ویژگی های رفتاری و خصوصیات کودک مطلع سازند.
در شرایطی که اطرافیان کودک از اختلال بیش فعالی کودک بی اطلاع باشند ممکن در برقراری ارتباط با کودک دچار مشکلات جدی شوند.
در این شرایط آگاه سازی اطرافیان در مورد بیماری کودک برعهده والدین و پرستار کودک است و سبب ایجاد ثبات و آرامش بیشتری در زندگی روزمره کودک می شود.
همچنین در صورتی که از سیستم پاداش یا ابزار خاصی برای مقابله با رفتار های منفی کودک استفاده می کنید، به معلم و مربیان کودک نیز در این مورد اطلاع رسانی کنید.
بروز رسانی اطلاعات در مورد اختلال بیش فعالی
به عنوان یک پرستار کودک تا جای ممکن در مورد اختلال بیش فعالی اطلاعات کسب کنید. با مطالعه و یادگیری روش های پرستاری از کودک بیش فعال همواره اطلاعات خود را از بهترین روش های تعامل با این کودکان به روز نگه دارید. البته این موضوع را در نظر داشته باشید که اطلاعات موجود در اینترنت همیشه قابل اعتماد نیستند. بنابراین بهتر است برای کسب اطلاعات مورد نیاز به منابع قابل اعتماد و سایت های معتبری مانند سایت موسسه پرستاری همراه الف رجوع کنید.
ارتباط مستمر با پزشک کودک
کسب اطلاعات پزشکی و روانشناسی در مورد بیش فعالی کودکان، از طریق مطالعه و گفتگو با دوستان باتجربه اقدام سودمندی است، اما همیشه قبل از هر اقدامی با پزشک کودک خود مشورت کنید. قطعا اطلاعاتی که از این طریق بدست آورده اید نمی توانند جایگزین مناسبی برای توصیه های پزشک باشند.
موسسه پرستاری همراه الف یکی از معتبرترین مراکز ارائه کننده خدمات پرستاری و مراقبتی درمنزل است که از سوابق درخشانی در این عرصه برخوردار است. کادر درمانی و مراقبتی این مرکز، به صورت شبانه روزی آماده ارائه خدمات تخصصی به سالمندان، کودکان و بیماران است. مراقبت از عزیزان خود را با خیالی آسوده به ما بسپارید و بر سایر امور مهم زندگی خود متمرکز شوید.