پرستار همراه الف
منو موبایل

پرستار همراه الف

بهترین روتین مراقبت از پوست سالمندان

زمان مطالعه: 5 دقیقه
Rate this post

مراقبت از پوست سالمندان Skin Protection for Seniors  اهمیت زیادی در بهبود کیفیت زندگی سالمندان دارد و در صورتی که سالمند از کار افتاده و ناتوان باشد، این مسئولیت بر عهده پرستار سالمند و مراقبین خانوادگی او خواهد بود.

همانطور که می دانید پوست ما با افزایش سن به طرز چشمگیری دچار تغییر می شود و بسیاری از این تغییرات ناخواسته و خارج از کنترل است. از آنجایی که افراد سالمند به شدت در معرض بیماری هایی مانند لکه های ناشی از افزایش سن، خشکی، چین و چروک و حتی سرطان پوست هستند باید بیشتر به فکر مرافبت از پوست خود باشند و این موضوع را جدی بگیرند.

خوشبختانه فعالیت هایی خاصی وجود که سالمندان می توانند برای محافظت و احیای پوست به کار ببرند. استفاده از روتین مناسب برای مراقبت از پوست سالمندان، نقش موثری در جلوگیری و معکوس کردن آسیب های پوستی ناشی از نور خورشید، قرار گرفتن در معرض عناصر وکاهش روند پیری دارد.

با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله به بررسی بهترین روتین مراقبت از پوست سالمندان پرداخته ایم:

پرستار همراه الف

تاثیرات افزایش سن بر پوست

بسیاری از بیماری های پوستی وجود دارند که شانس ابتلا به آنها با افزایش سن بالاتر می رود از جمله:

 چین و چروک

از آنجایی که صورت و گردن به میزان زیای در معرض نور خورشید قرار می گیرند بیشتر از سایر نقاط بدن دچار خطوط ظریف و چین و چروک می شوند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید سبب تجزیه بافت همبند پوست شده و وقتی از دست دادن خاصیت ارتجاعی پوست با افزایش سن ترکیب شود، روند بروز افتادگی و چین و چروک را تسریع می کند. سیگار کشیدن نیز یکی از مهم ترین عوامل ایجاد کننده چین و چروک پوست به شمار می رود.

لکه های پیری و برجستگی های پوستی

به طور کلی لکه های پیری – که گاهی اوقات لکه های کبدی نیز نامیده می شوند- مشکل خطرناکی نیست اما ممکن است در صورت تحریک، تبدیل به لکه های بزرگی شوند که بر ظاهر و اعتماد به نفس سالمند تاثیرات منفی بگذارد. عمدتاً لکه های پیری در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می شوند و برجستگی های پوستی بخشی طبیعی از پیری هستند.

خشکی و خارش پوست

بروز لکه های پوستی خشک و خارش دار در میان سالمندان شایع است که اغلب در آرنج، ساق پا و بازوها ایجاد می شود. ابتلا به خشکی و خارش پوست معمولاً ناشی از استرس، سیگار کشیدن، کم آبی بدن، قرار گرفتن در معرض هوای خشک، قرار گرفتن بیش از حد در آفتاب، یا حتی از دست دادن غدد عرق و چربی است.

کاهش سرعت ترمیم پوست

خراش‌ها، بریدگی‌ها، کبودی‌ها و سایر آسیب‌های جزئی پوست در کودکان خیلی سریع بهبود پیدا می کنند اما با افزایش سن، پوست توانایی ترمیم خود را از دست می دهد و این وضعیت سبب کاهش سرعت مکانیسم های بهبودی می شود.

بیماری های مزمن و سوءتغذیه نیز نقش موثری در کاهش روند ترمیم پوست در دوران سالمندی دارد. علاوه بر این، پوست سالمندان نازک‌تر و خشک تر می شود بنابراین بسیاری از جراحات و زخم‌های پوستی عمیق‌تر می شوند و به زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارند.

افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست

همانطور که خطر بیماری قلبی با بالارفتن سن افزایش می یابد، خطر ابتلا به سرطان پوست نیز افزایش می یابد. خطر ابتلا به سرطان پوست با قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش از نور خورشید یا اتاق های برنزه و سابقه خانوادگی سرطان پوست مرتبط است.

آسیب های عصبی و برداشتن اجباری پوست

بیماری آلزایمر، زوال عقل و سایر بیماری‌های عصبی با افزایش سن شایع‌تر می‌شوند و با افزایش خطر ابتلا به اختلال برداشتن اجباری پوست مرتبط هستند.

اختلال اجباری برداشتن پوست با اصرار سالمند برای خاراندن، کشیدن یا برداشتن نواحی از پوست مشخص می شود. بسیاری از سالمندان مبتلا به اختلال برداشت اجباری پوست ممکن است به طور ناخواسته به خود آسیب برسانند و به همین دلیل بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت پوستی باشند.

پرستار همراه الف

نکات مهم درباره روتین مراقبت از پوست سالمندان

پیروی از یک روتین مراقبت از پوست سالمندان امری ضروری در جهت سلامت سالمندان است که باید از به صورت جدی توسط پرستار سالمند و مراقبین خانوادگی مورد توجه قرار گیرد:  مهم ترین مراحل روتین مراقبت از پوست سالمندان عبارت است از:

پیروی از روال روزانه

استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده و لایه‌بردار روزانه، نقش موثری در بهبود استحکام و آبرسانی به پوست سالمندان دارد. علاوه بر این، حمام کردن یا دوش گرفتن در آب گرم، اما نه داغ، از خشک شدن پوست جلوگیری می کند. استفاده از یک مرطوب کننده با فرمول خانگی و کاهش مدت زمان قرار گرفتن در معرض هوای خشک نیز تاثیر مطلوبی بر جلوگیری از خشکی پوست در سالمندان دارد.

استفاده از کرم ضد آفتاب و اجتناب از قرار گرفتن در معرض بیش از حد اشعه ماوراء بنفش

اجتناب از گذراندن زمان در زیر نور خورشید بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر، حتی در روزهای ابری که پرتوهای خورشید شدیدتر هستند،نقش موثری در بهبود سلامت پوست دارد.

بهتر است از کرم ضد آفتاب با قدرت حداقل 15 SPF استفاده کنید و هر دو ساعت یکبار آن را تجدید کنید اما لازم است در صورت شنا کردن، تعریق یا خشک شدن با حوله زودتر کرم ضد آفتاب را تجدید کنید.

حتی الامکان از لامپ های آفتابی یا تخت های برنزه استفاده نکنید و برای کاهش قرار گیری در معرض اشعه ماوراء بنفش از لباس های محافظ استفاده کنید.

رژیم غذایی و آبرسانی

هیدراته ماندن و پیروی از رژیم غذایی سالم برای سلامت پوست حیاتی است. دریافت مقدار مناسب مواد مغذی و آب باعث می شود پوست در مقابل جراحات و آسیب های احتمالی سریع تر بهبود پیدا کند.

پرستار همراه الف

معاینه منظم پوست

پرستار سالمند باید با دقت زیادی وضعیت پوست سالمند را تحت نظر داشته باشد، و با آگاهی کافی از نشانه های سرطان پوست، در صورت مشاهده تحریکات پوستی که بهبود پیدا نمی کنند سالمند را نزد پزشک متخصص پوست ببرد. بنابراین در صورتی که متوجه هر گونه زائده غیر معمول یا زخم ترمیم ناپذیر بر روی پوست سالمند شده اید، بهتر است سریعاً با پزشک مشورت کنید.

مدیریت رفتارهای آسیب زننده به پوست

بسیاری از سالمندان مبتلا به بیماری‌های عصبی مانند زوال عقل، برای مراقبت از پوست خود به دریافت کمک از سوی افرادحرفه ای نیاز دارند. به عنوان نمونه حل کردن پازل‌های ساده، تا کردن کاغذ و دکمه‌های مرتب‌سازی، همگی جزو فعالیت‌هایی هستند که می‌توان از آنها برای کنترل رفتارهای آسیب زننده به پوست در این سالمندان استفاده کرد.

استخدام یک پرستار سالمند حرفه ای برای کمک به بهبود شرایط جسمی و روانی سالمندان، جستجوی علائم اولیه سرطان، پیروی از یک رژیم غذایی سالم، ارائه کمک‌های حمام کردن و ارائه سایر خدمات مراقبتی در منزل اقدام بسیار مناسبی است.

موسسه پرستاری پرستار همراه الف یکی از برترین مراکز مراقبت و پرستاری از سالمند، پرستاری از کودک و پرستاری از بیماری درمنزل است که به صورت شبانه روزی آماده خدمت رسانی به همشهریان گرامی است.

اگر برای مراقبت از سالمند عزیز خود به دریافت کمک های تخصصی نیاز دارید، در اسرع وقت با همکاران ما در واحد مشاوره تماس حاصل فرمایید.