پرستار همراه الف
پرستار همراه الف
فهرست خدمات

پرستار همراه الف

روش های ایمن سازی منزل برای سالمندان

امروزه شاهد افزایش تعداد افراد سالمندی هستیم که به صورت مستقل در منزل خود زندگی می کنند. یکی از نگرانی های خانواده و اطرافیان سالمندانی که در منزل خود به تنهایی زندگی می کنند ایمن سازی خانه برای سالمندان است.
خطر زمین خوردن، سوختگی و مسمومیت از جمله شایع ترین حوادثی است که ممکن آسیب به سالمندان در منزل می شود. حتی برخی از سالمندان ممکن است قربانی جنایتکاران و سارقانی شوند که منزل افراد سالمند را مورد هدف قرار می دهند.

اگر به عنوان پرستار سالمند یا یکی از اعضای خانواده سالمند مسئولیت مراقبت از یک فرد سالمند را برعهده دارید مطمئنا تامین امنیت سالمند برای شما اهمیت زیادی دارد. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله به بررسی روش های ایمن سازی منزل برای سالمندان پرداخته ایم

پرستار همراه الف

کدام سالمندان بیشتر در معرض آسیب دیدگی در منزل هستند؟

در شرایطی که سالمند با یکی از مشکلات زیر دست به گریبان باشد، بیشتر در معرض آسیب های محیطی قرار دارد:

  • مشکلات حرکتی
  • مشکلات تعادل و هماهنگی
  • مشکلات بینایی
  • زوال عقل، سردرگمی یا سایر محدودیت های ذهنی

بنابراین این گروه از سالمندان به دلیل ناتوانی هایی که با آن روبرو هستند،  در محیط منزل بیشتر دچار سوانح و آسیب های جدی می شوند. بی شک شناسایی نقاط خطر آفرین و ایمن سازی محیط زندگی سالمندان، بهترین اقدام برای حفظ سلامت و امنیت این عزیزان در منزل است.

روش های ایمن سازی منزل برای سالمندان

در ادامه متداول ترین روش های ایمن سازی منزل سالمندان را بیان کرده ایم:

1. بهبود کیفیت نور

اطمینان حاصل کنید که تمام قسمت های منزل به صورت کامل روشن و پرنور هستند. با نصب چراغ‌های اضافی در راه پله‌ها، راهروها و بخش های تاریک منزل از بهبود کیفیت نور در مسیر تردد سالمند مطمئن شوید.
یک چراغ خواب پرنور را در کنار تخت سالمند قرار دهید. با نصب چراغ های حسگر که به حرکت حساس هستند، از روشن بودن مسیر دستشویی در طول شب اطمینان حاصل کنید.

ایمن سازی منزل برای سالمندان

2. کاهش ارتفاع کمدها و بهبود چینش مبلمان و فرش ها

با انتقال وسایل از کمد های مرتفع، دسترسی به این وسایل را برای سالمند راحت تر کنید. همچنین بهتر است مبلمان را طوری بچینید که فضای کافی برای راه رفتن سالمند وجود داشته باشد.
کلیه فرش ها و موکت ها را از نظر لغزندگی بررسی کنید و در صورت لزوم وسایل مزاحم و اضافه را از مسیر تردد سالمند حذف کنید.

همچنین از مبل های و صندلی هایی استفاده کنید که توانایی تحمل وزن سالمند را داشته باشند و در هنگام تکیه سالمند در محل خود ثابت باقی بمانند.

گاهی نصب نوار های ضد لغزش یا ترمز در قسمت های زیرین فرش، جایگزین مناسبی برای جمع کردن فرش های منزل سالمند است.

نصب محافظ بر روی گوشه های تیز میز، مبل، یا کانترهای یکی دیگر از اقدامات موثر برای حفظ سلامت سالمند در منزل است.

3. آشپزخانه خود را ایمن تر کنید

هرگز خطر آتش سوزی در خانه یک فرد سالمند را دست کم نگیرید و برای پیشگیری از این مشکل می توانید از یک سیستم  هشدار آتش سوزی استفاده کنید (و باتری های سیستم را به صورت مرتب چک کنید).
اجاق‌های که در شرایط خطرناک به صورت هوشمند خاموش می شوند بهترین گزینه برای آشپزخانه سالمندان است.

چینش وسایل آشپزخانه را به صورتی تنظیم کنید که سالمند به راحتی از کنار ظروف و وسایل شکننده یا برنده عبور کند و خطری سلامت سالمند را تهدید نکند.

اقلام پرکاربرد را در محلی قابل دسترس قرار دهید و تا حد امکان به منظور ایمن سازی منزل برای سالمندان، وسایل غیر ضروری را از روی کابینت های جمع اوری کنید.

ایمن سازی منزل برای سالمندان

4. نصب سیستم هشدار دهنده

استفاده از یک دستگاه هشدار دهنده که در مواقع اورژانس، وضعیت سالمند را به خدمات اورژانس مربوطه اطلاع رسانی کند بسیار سودمند است. بسیاری از این دستگاه های هشدار دهنده به سادگی با استفاده از یک دکمه فعال می شوند و برخی دیگر با نظارت دایمی بر شرایط سالمند، در صورت ثبت تغییرات ناگهانی هشدار های لازم را ارسال می کنند.

5. جلوگیری از حوادث در حمام و توالت

یکی از مهم ترین اقدامات برای حفاظت از سالمندان در سرویس بهداشتی، نصب میله های نگهدارنده در نقاط مورد نیاز سالمند است از جمله زیر دوش حمام و کنار توالت.
از سویی دیگر قرار دادن تشک های ضد لغزش در اطراف دوش و سینک دستشویی اهمیت بسزایی در ایمن سازی منزل برای سالمندان دارد.

نصب صندلی دوش مخصوص که در محل خود ثابت است برای سالمندان مبتلا به مشکلات حرکتی و تعادلی بسیار سودمند است.

برخی از صندلی های توالت از قابلیت تنظیم ارتفاع برخوردار هستند و این امکان به سالمند کمک خواهد کرد که به راحتی از توالت استفاده کند و در موقع ورود و خروج از توالت احساس راحتی بیشتری داشته باشد.

6. شماره های اضطراری را در دسترس داشته باشید

فهرستی ساده و قابل خواندن از شماره های مهم مربوط به سالمند تهیه کنید و این فهرست را در دسترس قرار دهید.  بهتر است در این لیست شماره تلفن تعدادی از بستگان، همسایگان، پزشک معالج سالمند و خدمات اورژانس را ثبت کنید.

هنگام ایمن سازی منزل برای سالمندان، باید موارد زیادی را در نظر گرفت بنابراین برای جلوگیری از فراموشی می توانید از لیست فوق یک چاپ تهیه کنید و آن را در دید قرار دهید تا با اجرای جزییات لازم، منزلی امن برای سالمند عزیز آماده سازی کنید.

مرکز پرستاری پرستار همراه الف یکی از معتبرترین مراکز مراقبت و پرستاری از سالمندان در منزل است که از سوابق درخشانی در این حوزه برخوردار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *