نکات طلایی برای ایمن سازی منزل سالمندان
ایمن سازی منزل سالمندان Home Safety Tips for Older Adults نقش موثری در بهبود کیفیت زندگی این افراد دارد. از آنجایی که با افزایش سن میزان توانایی های فیزیکی افراد سالمند دچار کاهش می شود، این افراد به شدت در معرض آسیب ها و صدمات جسمی قرار می گیرند.
به همین دلیل ایمن سازی منزل سالمندان علاوه بر این که زمینه های ایجاد مشکلات جسمی را به شدت کاهش می دهد، تاثیرات پیشگیرانه مطلوبی در جلوگیری از آسیب های ترومایی دارد. در ادامه با چند تکنیک طلایی در جهت ایمن سازی منزل سالمندان آشنا خواهید شد:
پیشگیری از زمین خوردن
سقوط یا زمین خوردن، یکی از دلایل اصلی آسیب های فیزیکی در میان سالمندان است. مطالعات متخصصان نشان داده است که 28.7 درصد از بزرگسالان بالای 65 سال، حداقل یک بار در سال دچار زمین خوردگی می شوند. بنابراین بهترین اقدامات برای پیشگیری از زمین خوردن سالمندان عبارتند از:
– نصب دستگیره و نرده
نصب میله های دستگیره در مکان های پرخطری مثل حمام و توالت نقش موثری در پیشگیری از لغزش و سقوط سالمند دارد.
همچنین نصب نرده ها محافظ در امتداد پله ها تضمین کننده ای این موضوع است که فرد سالمند در حین بالا و پایین رفتن از پله ها تکیه گاه محکمی برای نگه داشتن دارد. پ
ذکر این نکته ضروری است که این دستگیره ها باید در ارتفاعی نصب شوند که دسترسی به آنها برای سالمند ( با در نظر گرفتن نیازهای خاص و محدودیت های فیزیکی) کار دشواری نباشد!
– اطمینان از روشنایی منزل
تامین نور مناسب در محیط زندگی سالمند، برای جلوگیری از سقوط ضروری است. بهترین روش برای بهبود قدرت بینایی سالمند، استفاده از نور های روشن و شفاف در تمام نقاط منزل است. همچنین استفاده از چراغهای شب در راهروها، حمامها و اتاقخوابها نقش موثری در تامین نور لازم در طی شب و کاهش خطر سقوط سالمند دارد.
استفاده از چراغهای مجهز به سیستم حسگر حرکت، یک تکنیک طلایی فوقالعاده در جهت روشنایی مکان های تردد سالمند بدون نیاز به خاموش یا روشن کردن دستی چراغ ها است.
استفاده از تشک و فرش ضد لغزش
قرار دادن تشک های ضد لغزش به ویژه در مناطق مرطوب مانند حمام و آشپزخانه اهمیت زیادی دارند. پهن کردن تشک های ضد لغزش در داخل و خارج حمام، نقش موثری در پیشگیری از سقوط سالمندان دارد. استفاده از ترمز فرش در زیر همه فرشها باعث میشود که آنها در جای خود باقی بمانند و در زیر پای سالمند لغزش ایجاد نکنند.
پیشگیری از آتش سوزی
ایمنی در برابر آتش سوزی های احتمالی، یکی دیگر از جنبه های حیاتی در جهت ایمن سازی منزل سالمندان است. آمارهای موجود نشان می دهد که افراد بزرگسال بالای 65 سال، دو برابر بیشتر در معرض خطر کشته شدن یا زخمی شدن در اثر آتش سوزی هستند. به همین جهت استفاده از حسگرهای دود و مونوکسید کربن، اطمینان از سالم بودن وسایل برقی، تعمیر و نگهداری منظم سیستم های گرمایشی نقش موثری در جهت کاهش احتمال آتش سوزی در منزل افراد سالمند دارد.
مدیریت داروها
نظارت مداوم بر مصرف صحیح داروها در افراد سالمند، یکی از مهم ترین گام ها در جهت افزایش سلامتی و ایمنی سالمندان است. به همین دلیل نگهداری صحیح داروها در ظروف مناسب و استفاده از برچسب نام و مقدار مصرف نقش موثری در پیشگیری از مخلوط شدن داروها دارد.
همچنین نگهداری داروها در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید و رطوبت به حفظ اثربخشی آنها کمک می کند. استفاده از سیستم های یادآوری مصرف داروها و قرار دادن داروها در ارتفاع مجاز نیز، بهترین اقدام برای اطمینان از مصرف به موقع و دسترسی آسان سالمند به داروهایش است.
در صورتی که سالمند تحت نظارت اعضای خانواده یا پرستار سالمند قرار دارد، مسئولیت بررسی منظم داروها در جهت شناسایی هرگونه عوارض جانبی یا تداخلات احتمالی و ارتباط با پزشک سالمند به عهده این افراد است.
نصب سیستم های دزدگیر و دوربین برای ایمن سازی منزل سالمندان
استفاده از یک سیستم دزدگیر پیشرفته شامل آژیر هشدار، آشکارسازهای حرکتی و دوربین های مدار بسته سبب افزایش قابل توجه امنیت منزل سالمند دارد. دوربین های امنیتی باید در نقاط ورودی و اطراف محیط خانه قرار داده شوند تا بر فعالیت های مشکوک اطراف منزل نظارت کنند.
همچنین ایمن سازی درب و پنجره با قفل های محکم و ایمن، نصب چشمی بر روی درب منزل نیز تاثیرات مطلوبی بر بهبود ایمن سازی منزل سالمندان دارد.
ایمنی آشپزخانه
آشپزخانه ممکن است به مکان پرخطری برای افراد سالمند تبدیل شود. یکی از مهم ترین نکات در جهت افزایش ایمنی سالمندان در آشپزخانه این است که در پایان آشپزی هیچ شعله ای به حال خود رها نشود و سالمند حتما از خاموش بودن گاز اطمینان حاصل کند.
همچنین پوشیدن لباس مناسب در هنگام پخت و پز بهترین راه در جهت کاهش احتمال آتش گرفتن لباس ها روی اجاق گاز دارد. دور نگه داشتن وسایل قابل اشتعال از منابع گرما و استفاده از گازهای مجهز به حسگر قطع گاز نقش موثری در جهت گاز ایمن سازی منزل سالمندان دارد.
سازماندهی وسایل آشپزخانه
یکی از مهم ترین نکات در جهت ایمن سازی منزل سالمندان این است که ظروفی که بیشتر مورد استفاده سالمند قرار می گیرند به صورت کامل در دسترس سالمند قرار داده شوند.
این کار نقش موثری در جلوگیری از لغزش احتمالی سالمند و کاهش خطر سقوط آنها دارد. پاکسازی فضای روی کابینت ها از شلوغی برای اطمینان از ایجاد فضای کاری وسیع و بدون مزاحمت برای سالمند ضروری است.
همچنین استفاده از ظروف شفاف و برچسب دار برای نگهداری مواد غذایی، شناسایی محتویات را آسان می کند و خطر اشتباه را کاهش می دهد.
لوازم آشپزخانه بی خطر
نگهداری چاقوها و سایر اشیاء تیز در مکان های امن و قابل دسترس از بریدگی های تصادفی جلوگیری می کند. قرار دادن وسایل سنگین در قفسه های پایین نیاز به بلند کردن را که می تواند باعث آسیب شود را از بین می برد. استفاده از ظروف نشکن خطر شکستگی ظروف شیشه ای را کاهش می دهد و آشپزخانه را به محیطی امن تبدیل می کند.
بنابراین اطمینان از ایمنی و سلامت عزیزان سالمندی که به تنهایی در منزل خود زندگی می کنند از اهمیت بسزایی برخوردار است براساس آمارهای موجود سالمندان تنهایی که اقدام به استخدام پرستار سالمند در منزل می کنند، از احساس امنیت و آرامش بیشتری برخوردار هستند.
بی شک پرستار سالمند با دانش و تجربه خود قادر به انجام اقدامات پیشگیرانه مطلوبی در جهت کاهش خطرات احتمالی در منزل سالمند است. در صورتی که برای نگهداری از سالمند عزیز خود به کمک نیاز دارید، موسسه پرستاری پرستار همراه الف این جاست تا به شما یاری برساند.
همکاران پرستار سالمند این مرکز، همگی از دانش و تجربه لازم در جهت حمایت و نگهداری از سالمندان برخوردار هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر همین امروز با ما تماس بگیرید!