بهترین روش های ایجاد شادی در سالمندان
شادی در سالمندان یکی از حیاتی ترین MAKE ELDERLY PEOPLE HAPPY جنبه های زندگی برای حفظ سلامت جسمی و روانی است. شاد کردن دیگران باعث می شود تا دنیا به مکان بهتری برای زندگی تبدیل شود و این کار یکی از مهم ترین وظایف پرستار و همدم سالمند است.
اگر به عنوان پرستار سالمند، به دنبال یافتن راه هایی موثر برای ایجاد شادی در سالمندان هستید در این مقاله به بررسی بهرین روش های ایجاد شادی در سالمندان پرداخته ایم
تشویق سالمند به حفظ ارتباطات اجتماعی
معاشرت و برقراری ارتباطات اجتماعی، مزایای بیشماری برای سلامت جسم و روان سالمندان دارد. افراد سالمند با بالارفتن سن و ابتلا به انواع بیماری های جسمی و روانی، بیشتر از سایرین در معرض انزوا و تنهایی قرار دارند. به خصوص افراد سالمندی که به تنهایی قادر به ادامه زندگی مستقل نیستند، پس از انتقال به سرای سالمندان بیش از هر زمان دیگری در معرض افسردگی و انزوا قرار دارند.
در این شرایط حفظ ارتباط سالمند با عزیران و دوستان، راهی عالی برای ایجاد احساس امنیت و آرامش در این سالمندان است. بیشتر سالمندان از طریق تماس تلفنی منظم و دیدار با خانواده و دوستان نزدیک احساس شادی زیادی را تجربه می کنند.
بهترین راه برای حفظ شادی در سالمندان این است که با استخدام پرستار سالمند به سالمند اجازه دهید که در خانه خود به زندگی ادامه دهد.
زندگی در محیط آشنای منزل و تداوم ارتباطات خانوادگی و دوستانه بهترین راه برای حفظ شادی سالمند است. بنابراین به عنوان پرستار سالمند شرایطی را فراهم آورید تا سالمند به صورت منظم با عزیزان خود دیدار و تعامل داشته باشد.
ایجاد احساس مفید بودن
احساس مفید بودن یکی از بهترین لحظات زندگی هر انسانی است که موج از شادی را در روان فرد بوجود می آورد. برای ایجاد احساس مفید بودن در سالمند می توانید در کارهای هر چند کودک از کمک سالمند استفاده کنید.
تا کردن لباسها، نوشتن فهرست خرید، چیدن میز شام همگی کارهای کوچک هستند که باعث ایجاد احساس مفید بودن در سالمند می شوند. در واقع با درخواست کمک از سالمند این پیغام را به او منتقل می کنید که آنها نیز به اندازه هر فرد دیگری در این دنیا مورد نیاز و ارزشمند هستند.
البته فراموش نکنید که فقط برای کارهایی را به سالمند بسپارید که توانایی انجام آن ها را داشته باشد، زیرا ناتوانی در انجام کارهای محول شده باعث ایجاد احساس خجالت و ناراحتی در سالمند می شود و تاثیر معکوس دارد.
تشویق سالمند به ورزش و تحرک
تاثیرات مثبت ورزش بر بهبود وضعیت جسمی و روانی از سال های دور مورد تایید دانشمندان بوده است. انجام فعالیت بدنی یکی از بهترین راه ها برای ترشح اندورفین یا هورمون شادی در مغز است.
براساس تحقیقات انجام شده، افزایش فعالیت بدنی به عنوان یکی از موثرترین روش های کاهش خطرات اختلال شناختی در افراد سالمند شناخته شده است.
برخی از افراد سالمند سنگین تر و برخی چابک تر از دیگران هستند بنابراین نوع فعالیت ورزشی مناسب سالمند باید توسط متخصصان امر تعیین شود.
خوشبختانه طبف وسیعی از فعالیت های ورزشی اعم از پیاده روی سریع و ورزش روی صندلی وجود دارد که برای اکثر سالمندان قابل انجام هستند و تاثیر مطلوبی بر جریان خون، سلامت قلب و تسکین اضطراب و افسردگی دارند.
یک راه عالی برای تشویق افراد سالمند به انجام فعالیت بدنی، رقصیدن است! برای این کار از موسیقی مورد علاقه سالمند برای تشویق آنها به رقصیدن استفاده کنید.
ترکیب موسیقی شاد و حرکات بدنی بهترین فرمول برای شاد کردن سالمند است بنابراین برای شادکردن سالمند فرصت رقصیدن را از دست ندهید!
مکالمه در مورد موضوعات مورد علاقه سالمند
زندگی پر شتاب امروزی باعث شده است که بسیاری از سالمندان تصور کنند که از جریان زندگی کنار گذاشته شده و جایگاه ارزشمندی در جامعه ندارند.
در حالی که سالمندان خرد و تجارب ارزشمندی برای انتقال به نسل های جوان تر دارند، شروع مکالمه با سالمند در مورد تجارب و درس های زندگی فرصتی ارزنده برای یادگیری مهارت های جدید است.
بنابراین یک پرستار سالمند باتجربه از طریق پرسیدن سؤالات جالب در مورد وضوعی که سالمند در مورد آن صحبت کرده است، علاقه خود را به ادامه مکالمه نشان دهد.
در این شرایط سالمند متوجه خواهد شد که شما به موضوع مطرح شده علاقه مند هستید و با کمال میل و اشتیاق دانش و تجربه خود را در اختیارشما قرار خواهد داد.
در صورت رضایت سالمند می توانید بخشی از مکالمات را ضبط کنید و با این کار به سالمند نشان دهید که زندگی آنها معنا و ارزش زیادی برای اطرافیان دارد.
آشنایی با سرگرمی های سالمند
سالمندان نیز مانند تمام گروه های سنی دیگر سرگرمی های مورد علاقه ای دارند که از اشتراک گذاشتن این سرگرمی ها با دیگران لذت می برند.
یکی از بهترین روش ها برای خوشحال کردن سالمند، توجه به سرگرمی های سالمند و ملحق شدن به وی در حین انجام فعالیت های مورد علاقه است.
از سویی دیگر، همرهی سالمند در سرگرمی های مورد علاقه اقدام سودمند در جهت فعال نگه داشتن ذهن سالمند، افزایش عملکرد مغز، بهبود حافظه و همچنین جلوگیری از افسردگی است.
اگر فرد مسنتر به دلیل بیماری و مشکلات سلامتی توانایی انجام فعالیت مورد علاقه خود را ندارد، بهترین راه این است که او را به تماشای فعالیت مورد علاقه برید. به عنوان مثال سالمند علاقه مند به بازی فوتبال را به تماشای مسابقات فوتبال ببرید.
کتابخوانی، خاطره نویسی، حل معماهای ذهنی مانند جدول کلمات متقاطع، سودوکو و سایر بازیهای سرگرم کننده، روش های عالی برای سرگرم کردن سالمندان است که به انرژی زیادی نیاز ندارند.
گفتگو در مورد تاریخچه خانوادگی سالمند
اکثر افراد سالمند علاقه زیادی به گفتگو در مورد تاریخچه و سوابق درخشان خانوادگی خود دارند. بنابراین اگر می خواهید که احساس شادی قلبی فروانی را در سالمند بوجود آورید، از سالمند درخواست کنید که در مورد افتخارات خانوادگی خود با شما صحبت کند.
یادآوری خاطرات شیرین گذشته قطعاً لبخند زیبایی را به چهره سالمند خواهد نشاند. همچنین بهتر است از سالمند درخواست کنید که عکس های قدیمی و داستان های که در مورد هر عکس به یاد می آورند را برای شما تعریف کنند.
کمک به سالمند برای حفظ نگرش مثبت به زندگی
براساس تحقیقات متخصصان، افراد سالمند از نگرش مثبتی نسبت به تجربیات و چالش های زندگی برخوردار هستند.در واقع توانایی سالمندان در مدیریت احساسات باعث می شود که سالمندان نسبت به سایر گروه های سنی، دیدگاه مثبت تری به وقایع و اتفاقات زندگی داشته باشند.
اما کنترل و مدیریت احساسات برای سالمندی که به بیماری های جسمی و روانی دچار شده باشند امری دشوار و یپیچیده است. اگر به عنوان پرستار سالمند متوجه شده اید که دیدگاه سالمند به زندگی دچار تغییر شده و احساس نگرانی و اضطراب بر سالمند غلبه پیدا کرده، بهتر است توجه بیشتری به مراقبت از سالمند معطوف کنید.
بهترین اقدام برای ایجاد شادی در سالمندان، یادآوری موهبت های زندگی به سالمند است. قرار گرفتن سالمند در کنار افراد شاد و خوش بین نیز تاثیر زیادی در بهبود نگرش سالمند به زندگی می شود.
شرکت پرستاری پرستار همراه الف با کادر متخصص و مجرب به صورت شبانه روزی آماده ارائه خدمات مراقبت و پرستاری به همشهریان گرامی است. برای برخورداری از خدمات پرستار سالمند در منزل یا پرستار کودک در منزل با همکاران ما در واحد مشاوره تماس حاصل فرمایید.