ترفندهای حرف گوش کردن کودکان
اگر به عنوان والدین و پرستار کودک، Effective ways to talk to children مسئولیت مراقبت از کودکان را برعهده دارید، احتمالا بارها با این مشکل روبرو شده اید که کودک به حرف شما توجهی نشان ندهد!
در این شرایط ممکن است بارها و بارها درخواست خود را با کودک مطرح کنید و علیرغم اصرار شما، کودک صحبت های شما را نادیده بگیرد. بسیاری از والدین ممکن است برای وادار کردن کودک به انجام کارهای مورد انتظار، از تهدید کلامی، فریاد زدن و حتی تنبیه فیزیکی استفاده کنند اما لازم بدانید که روش های موثرتری برای حرف گوش کردن کودکان وجود دارد.
گوش دادن به صحبت های والدین یک رفتار قابل آموزش است که با صرف اندکی زمان و صبر می توانید این مهارت رفتاری را به کودکان آموزش دهید. در این مقاله به بررسی چند ترفند مهم برای حرف گوش کردن کودکان پرداخته ایم بنابراین با دنبال کردن این ترفندها می توانید روابط بهتری با کودکان برقرار کنید:
شاد و بازیگوش باشید
کارشناسان حرفه ای مراقبت از کودکان ۲ تا ۷ ساله، براین باورند که بازیگوش بودن پرستار کودک و والدین، یکی از سریعترین ترفندهایی است که می توان برای وادار کردن کودک به انجام کاری استفاده کنند.
به عنوان مثال، به جای اینکه به کودک دستور دهید که کفش های خود را بپوشد، می توانید از یک بازی برای قانع کردن کودک استفاده کنید. بهترین کار این است که دست خود را داخل کفش فرو کنید و به صدای کودکانه از طرف کفش بگویید: «من خیلی احساس خالی بودن و سرما می کنم. آیا کسی می تواند یک پای گرم به من بدهد تا گرم شوم؟»
در این شرایط کودک از پوشیدن کفش های خود هیجان زده می شود و شما نیز از حرف گوش کردن کودکان لذت خواهید برد.
به جای دستور دادن، به کودک حق انتخاب بدهید
کودکان نیز به خاطر غریزه و فطرت انسانی خود، آزادی و اختیار عمل را دوست دارند. وقتی به کودک دستور می دهید که کاری را انجام دهد، ممکن است که کودک احساس کند که کنترل و اختیار خود را از دست داده است.
در این شرایط طبیعی ترین پاسخ کودک، سرپیچی از دستورالعمل های اطرافیان است. به مرور زمان کودک می آموزد که تنها راه تعامل با اطرافیان، سرپیچی و عدم توجه است و به مرور زمان، ایجاد ارتباط و سازش را با افراد بزرگتر برای کودک تقریباً غیرممکن می شود.
اما بهترین ترفند برای جلوگیری از این رفتار این است که به جای دستور دادن، به کودک حق انتخاب دهید:
به عنوان مثال، به جای گفتن، “عجله کن و زودتر سوار ماشین شو! میتوانید از این جمله که «میخواهی مثل کانگورو به سمت ماشین بپری یا دوست داری تا ماشین با من مسابقه بدی؟»
ارائه گزینه های روشن به کودکان و تشویق آنها به انتخاب از بین گزینه های موجود، به کودک کمک می کند تا بدون چالش و درگیری، بیشتر مسئولیت پذیر باشند.
برای حرف گوش کردن کودکان، از زبان مثبت استفاده کنید
گاهی اوقات استفاده ازجملات منفی، یکی از دلایل اصلی عدم پیروی کودکان از دستورات والدین و پرستار کودک است. به عنوان نمونه:
- “اینقدر داخل خونه بدو بدو نکن
- ” لیوان رو بزار سر جاش”
- لباستو روی زمین نکش
این جملات نمونه هایی هستند که معمولا کودکان به آنها اهمیتی نمی دهند. بنابراین اگر همیشه در صحبت های خود از عبارات منفی استفاده می کنیم باید بدانید که این کلمات آثار ناخوشایندی هم به دنبال دارند که کم ترین آن لجبازی و بی توجهی کودک است.
این مخالفت یک دلیل ساده دارد، و آن هم این است که کودک قادر به درک و تشخیص این موضوع نیست که در عوض باید چه کاری انجام دهد !
بنابراین ترفند مناسب در این شرایط این است که از زبان مثبت و قابل درک برای انتقال پیام های خود به کودک استفاده کنید به عنوان نمونه”
- ما در داخل خانه، فقط راه می رویم. می توانی بعدا در پارک بدوی.
- لطفا لیوان را محکم تر نگه دار تا از دستان نیوفته
- عزیرم لباستو از روی زمین بلند کن. ممکنه کثیف بشه!
استفاده از زبان واضح و مشخص، جایی برای سردرگمی کودک باقی نمی گذارد و کارها راحت تر انجام خواهند شد.
با کودک ارتباط برقرار کنید
وقتی از اتاق دیگر، با فریاد دستورات خود رابه کودک اعلام می کنید تعجبی ندارد که کودک نیز توجهی به صحبت های شما نشان ندهد.
بنابراین بهتر است که با روش های موثر برقراری ارتباط با کودکان آشنا شوید و با این کار کودک را به گوش دادن حرف ها تشویق کنید. ب
برای این منظور لازم است که به کنار کودک بروید و با آرامش و ملایمت با کودک ارتباط چشمی برقرار کنید.
اگر کودک به دلیل خاصی ناراحت و پریشان است، سعی کنید از لمس یا نگه داشتن دست یا مالش پشت استفاده کنید تا کودک احساس آرامش بیشتری داشته باشد.
وقتی که توجه کودک به اندازه کافی به شما جلب شد، بهتر است با صدایی آرام و قاطعانه با کودک صحبت کنید. در هر شرایطی از فریاد و تهدید خودداری کنید.
از کلمات واضح برای بیان دستورات خود استفاده کنید و سپس از کودک بخواهید که حرف های شما را تکرار کند. اگر کودک قادر به تکرار صحبت های شما نباشد، از اصطلاحات ساده تر برای بیان منظور خود استفاده کنید.
مزایای حرف گوش بودن را به کودک یادآوری کنید
وقتی در حال آموزش موضوعی به کودک هستید، هرگز از این عبارت که «چون من این را گفتم باید این کار را انجام دهی – یا تو باید در هر صورت به حرف من گوش دهی» استفاده نکنید، زیرا کودک به جای درک علل درخواست شما، تنها احساس ناتوانی،بی اهمیتی و سردرگمی خواهد کرد.
کودکان همواره در حال یادگیری هستند و باید بتوانند از منظر خود دنیا و قواعد آن را درک کنند. وقتی به کودک دستور می دهید که ژاکتت بپوش یا دندانت را مسواک بزن، ممکن است کودک متوجه این موضوع نشود که چرا باید این کار را انجام دهد
اما اگر در مورد فواید انجام این کارها به کودک توضیح بدهید، قطعا همکاری بیشتری از کودک دریافت خواهید کرد و به تمایل طبیعی آنها برای یادگیری پاداش خواهید داد.
به عنوان مثال، به جای «لباس بپوش»، میتوانید بگویید «لباس بپوش تا بتوانی با بابا بیرون بروی».
به جای «تکلیف مدرسه را انجام بده»، بگویید «لطفاً تکالیفت را تمام کنید تا بتوانیم با هم تلویزیون تماشا کنیم».
استفاده از این ترفند برای ، به کودک این سیگنال را می دهد که مشتاقانه به حرف های والدین و پرستار کودک گوش کند و منتظر رسیدن زمان اتفاقات خوشایند باشد.
رابطه والد- کودک را تقویت کنید
رابطه بین والد و کودک نوع خاصی از رابطه است که لازم است والدین برای تقویت این ارتباط تلاش کرده و زمان لازم را صرف کنند. ایجاد رابطه مستحکم بین والد و کودک بهترین راه برای اطمینان از این موضوع است که کودک همیشه به صحبت های شما گوش فرا دهد.
به عنوان والدین و پرستار کودک بهتر است همواره زمانی را برای گوش دادن به صحبت های کودک اختصاص دهید، به انجام فعالیت های سرگرم کننده و مشترک با کودک اقدام کنید و در مورد افکار و رویاهای کودک با او صحبت کنید.
با این کار می توانید یک رابطه قوی با کودک خود ایجاد کنید. بهتر است قضاوت را برای خود نگه دارید و به دنبال درک دیدگاه های کودک باشید حتی اگر برخی از این دیدگاه منطقی به نظر نرسد. وقتی به عنوان والدین و پرستار کودک رفتاری فعالانه و الگو داشته باشید کودک نیز همین کار را دنبال خواهد کرد.
اگر برای پرورش و تربیت فرزند دلبند خود به حمایت و پشتیانی افراد باتجربه و متخصص نیاز دارید، با همکاران ما در مرکز پرستاری پرستار همراه الف تماس حاصل فرمایید و از خدمات پرستار کودک حرفه ای در منزل بهره مند شوید.