سن مناسب برای تنها گذاشتن کودک در منزل
برای والدین پرمشغله امروزی که مجبورند ساعات زیادی را در خارج از منزل صرف کنند، همیشه یک سوال نگران کننده مطرح است کهPreteen Ready to Stay Home Alone از چند سالگی می توان کودک را در خانه تنها گذاشت؟
بسیاری از والدین برای تنها گذاشتن فرزند خود در خانه آن هم در سنین بین 9 تا 12 سالگی، بسیار بدبین هستند زیرا با این که فرزند آن ها در این سن یک کودک خردسال به حساب نمی آید، اما هنوز به صورت کامل به مرحله نوجوانی و پختگی نسبی نرسیده است.
مسئله وقتی پیچیده تر می شود که علاوه بر کودک بزرگتر، خواهر ها یا برادر های کوچک تری نیز در خانه حضور داشته باشند و این مسئله که آیا فرزند بزرگتر توانایی مراقبت از فرزندان کوچکتر را دارد یا خیر برای والدین نگران کننده است
اگر شما نیز با این پرسش در ذهن خود روبرو هستید که از چه سنی می توان کودک را در خانه تنها گذاشت تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید
نقش سن در تنها گذاشتن کودک
در حال حاضر قوانین خاصی در مورد این که از چه سنی می توان کودک را در خانه تنها گذاشت وجود ندارد، بنابراین تصمیم گیری در این مورد کاملاً به قضاوت والدین واگذار می شود. برای اکثر والدین کاملاً واضح است که یک کودک 5 ساله برای تنها ماندن در خانه بسیار کوچک است. اما در مورد یک کودک 11 یا 12 ساله چطور؟
اکثر متخصصان براین باورند که در سن 10 یا 11 سالگی، مشکلی نیست که کودک را برای مدت کوتاهی (زیر یک ساعت) در طول روز تنها بگذارید، مشروط بر اینکه او نترسد و به اندازه ای بالغ باشد که بتواند احساس تنهایی خود را مدیریت کند. اما بهتر است که برای تنها گذشتن کودک در شب، یک یا دو سال دیگر صبر کنید.
هنگام تصمیم گیری در مورد تنها گذاشتن کودک در خانه، این عوامل را در نظر بگیرید:
- آیا در یک محله روستایی یا مسکونی بیش از حد خلوت زندگی می کنید؟
- آیا این منطقه میزان جرم و جنایت پایینی دارد؟
- آیا منزل شما به سیستم دزدگیر مجهز است؟ آیا کودک از روش کار با این دستگاه آگاه است؟
- آیا کودک می تواند قوانین اساسی را درک کند و از آنها پیروی کند، مانند قفل کردن درب پس از ورود به داخل و باز نکردن آن برای غریبه ها؟
- آیا کودک در موقعیت های گذشته قضاوت خوبی از خود نشان داده است؟
- آیا دوستان، اعضای خانواده یا همسایگانی دارید که در مواقع اضطراری بتوانند به سرعت به خانه شما برسند؟
- آیا کودک در گذشته نشانه هایی از مسئولیت پذیری را نشان داده است؟ به عنوان مثال می توان به اتمام تکالیف بدون اصرار والدین و انجام کارهای خانه اشاره کرد.
- آیا فرزند شما با این ایده که تنها در خانه بماند موافق است؟
قوانین مهم پیش از تنها گذاشتن کودک
اگر پاسخ شما به اکثر سؤالات فوق، مثبت است احتمالا فرزند شما از آمادگی کافی برای تنها ماندن در منزل برخوردار است. اما بهتر است قبل از اینکه برای اولین کودک را در خانه تنها بگذارید چند قانون اساسی را به کودک آموزش دهید:
- اگر زنگ در به صدا درآمد چه باید کرد؟
- اگر تلفن زنگ زد چه باید کرد؟
- محدودیت زمانی برای تماشای تلویزیون یا انجام بازی های رایانه ای یا ویدیویی چقدر است؟
- بازی ها و برنامه های تایید شده والدین کدام هستند؟
مراقبت از سایر فرزندان خردسال
برخی از کودکان در سن 12 یا 13 سالگی قادر هستند که از کودکان خردسال مراقبت کنند. برخی دیگر بهتر است تا سن نوجوانی برای به عهده گرفتن مسئولیت های سایر کودکان صبر کنند.
بهتر است قبل از این که به کودک اجازه دهید که از سایر کودکان خردسال مراقبت کند به این موضوع توجه کنید که کودک باید صلاحیت های خاصی برای پرستاری از کودک داشته باشد از جمله:
- مسئولیت پذیری
- توانایی های جسمی و ذهنی
- توانایی تصمیم گیری در مواقع لزوم
- قادر به پیروی از قوانین
- مدیریت شرایط بدون سواستفاده از موقعیت
- توانایی برطرف کردم مشکلات اضطراری
یادگیری مهارت های مراقبت از کودکان خردسال و همراه با کمکهای اولیه و CPR بخش مهمی از توانایی های لازم برای نوجوانانی است که مسئولیت مراقبت از کودکان خردسال را به عهده گرفته اند.
آماده سازی منزل برای تنها گذاشتن کودک
لازم است پیش از تنها گذاشتن کودک، اقدامات لازم برای آماده سازی منزل را به انجام برسانید. به عنوان مثال، فهرستی از شماره تلفن های اضطراری تهیه کنید که شامل موارد زیر باشد:
- پدر و مادر
- سایر اعضای خانواده که در نزدیکی زندگی می کنند
- همسایه ها
- پزشک اطفال
- پلیس محلی
- اداره آتش نشانی
پیشنهادات دیگر برای آماده سازی منزل عبارتند از:
- اقدامات اضطراری در حین آتش سوزی، قطع برق را به کودک آموزش دهید.
- یک کیت کمک های اولیه حاوی بانداژ، مواد ضدعفونی کننده زخم و سایر لوازم ضروری داشته باشید و نحوه استفاده از آن را به کودک آموزش دهید.
- از سلامت کلیه زنگ های هشداردهنده دود در خانه اطمینان حاصل کنید.
- چراغ قوه و کپسول آتش نشانی را در مکان هایی که به راحتی قابل دسترس هستند قرار دهید. زمان و نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی را به کودک آموزش دهید.
- در یخچال به اندازه کافی غذا و تنقلات سالم قرار دهید. غذاهای سرد برای کودک مناسب تر هستند اما در صورت لزوم روش استفاده از مایکروویو، اجاق گاز و سایر وسایل ضروری را به کودک آموزش دهید.
- فیلتر و قفل کودک را روی تلویزیون و رایانه فعال کنید.
- به صورت کلی هر وسیله ای که وجود آن برای کودک خطرناک است را پنهان کنید از جمله داروها، الکل، اسلحه، تنباکو و فندک
تمرین تنها گذاشتن کودک در منزل
قبل از اینکه به صورت واقعی کودک را در خانه تنها بگذارید بهتر است در مورد اتفاقات احتمالی با کودک گفتکو کرده و حتی به صورت تخیلی در چندین سناریو احتمالی با هم نقش بازی کنید، مانند:
- “غریبه زنگ در را می زند، الان باید چه کاری انجام بدهی؟”
- “آژیر هشدار آتش سوزی روشن شده است الان باید چه کاری انجام دهی؟”
- اگر برق قطع شده باشد باید چه کاری انجام بدهی؟”
- “خواهر کوچکت به شدت گریه می کند و عصبانی شده است برای آرام کردنش چه کاری باید انجام دهی؟”
بهتر است مدت زمان اولین باری که کودک را در خانه تنها می گذارید کوتاه – حدود 30 دقیقه تا یک ساعت باشد. بلافاصله بعد از برگشت، از کودک بپرسید که اوضاع چطور بود و آیا مشکل یا نگرانی خاصی به وجود آمده یا خیر. اگر مدت تنها بودن کودک در خانه بدون مشکل و به راحتی پیش رفت، می توانید به تدریج مدت زمان بیرون ماندن را افزایش دهید.
در شرایطی که بیرون از منزل هستید، از این موضوع اطمینان حاصل کنید که شماره تلفن همراه شما در دسترس باشد و به صورت مداوم تلفن خود را برای تماس های احتمالی کودک بررسی کنید.
البته برای این که به کودک احساس اعتماد را منتقل کنید، بهتر است از تماس های غیرضروری و تکراری اجتناب کنید و از زمانی که در خارج از منزل سپری می کنید لذت ببرید.
اگر به دلایل مختلف مجبور به تنها گذاشتن کودک در منزل هستید و نگران این موضوع هستید که کودک از آمادگی لازم برای این کار برخوردار نیست راه بهتری برای اطمینان از سلامت و امنیت فرزندان شما در منزل وجود دارد و آن هم استخدام پرستار کودک در منزل است.
مرکز پرستاری پرستار همراه الف یکی از معتبرترین مراکز ارائه کننده خدمات پرستاری از کودک، بیمار و سالمند در منزل است که از سوابق درخشانی در این زمینه برخوردار است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خدمات این مرکز با مرکز مشاوره شرکت پرستار همراه الف تماس حاصل فرمایید.