پرستار همراه الف
پرستار همراه الف
فهرست خدمات

پرستار همراه الف

راهکارهای پرستاری از کودک در خانواده ناسازگار

زمان مطالعه: 6 دقیقه

پرورش کودک در یک خانواده ناسازگار  که از صلح و آرامش کافی برخوردار نیست، سلامت کودک را از جنبه ای مختلف مورد تهدید قرار می دهد. بسیاری از والدین به اشتباه تصور می کنند که کودک توانایی درک مشاجرات بین آنها را ندارد، در حالی که نتایج تحقیقات متخصصان نشان داده است که کودکان از سن شش ماهگی، نسبت به استرس، صدا و خشونت های خانگی واکنش نشان می دهند.

متخصصان بر این باورند که تاثیر مشاجرات والدین بر کودکان به حدی شدید است که گاهی اثرات آن از طلاق و جدایی والدین مخرب تر ارزیابی شده است.

کودکانی که والدین ناسازگار داشته اند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا اختلالات رشد، مشکلات ذهنی و رفتاری هستند بنابراین اگر به عنوان پرستار کودک مسئولیت مراقبت و پرستاری از کودکی را برعهده دارید که در یک خانواده ناسازگار پرورش پیدا کرده است، به راهکارهای مقابله با تاثیرات ناسازگاری والدین بر کودکان نیاز پیدا خواهید کرد بنابراین تا پایان این مقاله با ما همراه باشید:

پرستار همراه الف

تاثیر ناسازگاری والدین بر رفتار کودک

اختلاف و ناسازگاری والدین با تاثیرات بسیار منفی بر رفتار کودک همراه است و عواقب ماندگاری بر ذهن و رفتار کودک دارد. این کودکان معمولا با مشکلات تمرکز دست به گریبان بوده و از بیش فعالی رنج می برند. ابتلا به بیماری وسواس شدید نیز مشکلات فراوانی را برای این کودک در محیط خانه و اجتماع ایجاد می کند.
این کودکان معمولا تمایل زیادی به نافرمانی و لجبازی با والدین دارند که البته این مشکل در دوران نوجوانی به یک چالش بسیار مهم برای والدین تبدیل می شود.

تحقیقات متخصصان نشان داده است که اختلالات رفتاری در بین پسران بیشتر از دختران شایع است. اولین نشانه های مشکلات رفتاری ناشی از خانواده ناسازگار، معمولا در سنین ۵تا ۸ سالگی نمایان می شوند.

تاثیر ناسازگاری والدین بر جسم کودک

رسیدگی به نیاز های بنیادین کودک برای برخورداری از رشد جسمی مطلوب، برعهده والدین است. مهم ترین نیازهای کودک برای برخورداری از رشد جسمی شامل تغذیه مناسب، خواب با کیفیت، احساس ارامش و عشق است.
متاسفانه والدین در خانواده ناسازگار، برای برطرف کردن نیاز های فرزندان خود با مشکلات شدیدی مواجه هستند. عدم رسیدگی به نیازهای جسمی کودک زمینه ساز بروز مشکلات جسمی زیر در کودکان می شود:

  • بیمار های عروقی
  • ضعف سیستم ایمنی
  •  مشکلات گوارشی
  •  اختلالات خواب
  •  استرس شدید
  •  مشکلات عصبی
  •  مشکلات اشتها (کم خوری یا پور خوری)که باعث می شود کودک دچار اضافه وزن شدید یا کمبود وزن شود

نقش پدر در تامین آرامش خانواده بسیار پررنگ است چرا که پدر با تامین آرامش نیازهای عاطفی مادر در زمینه لازم برای جبران یافتن عشق ، محبت ، آرامش در خانواده را فراهم می آورد .

 

تاثیر ناسازگاری والدین بر ذهن کودک

خانواده ناسازگار ممکن است باعث تنش هایی ذهنی در کودکان شود که در ادامه با چند مورد از این تنش ها آشنا خواهید شد:

  • کودکانی که در محیط خانه شاهد جر و بحث والدین هستند، از این موضوع نگران هستند که این مشاجرات باعث جدایی و طلاق پدر و مادر شود.
  • احتمال بروز افسردگی شدید در این کودکان به دلیل عدم برخورداری از آرامش در فضای خانه امری شایع است.
  • بسیاری از این کودکان به دلیل عدم وجود الگوی مناسب، در مهارت های کنترل خشم دچار ضعف هستند و حتی در دوران بزرگسالی به فردی عصبانی و پرخاشگر تبدیل می شوند.
  • مشکل کمبود اعتماد نفس یکی دیکر از مشکلات شایع در این کودکان است زیرا کودک تصور می کند از آنجایی که والدین قادر به حل مشکلات خود نیستند من نیز توانایی حل هیچ مشکلی را نخواهم داشت.
  • احساس نارضایتی در کودکان پرورش یافته در خانواده های پرتنش باعث می شود که کودک همواره از والدین و شرایط زندگی خود ناراضی باشد و این احساس نارضایتی را به شکل ناساگاری با همسالان نشان دهد.

پرستار همراه الف

راهکارهای مقابله با تاثیرات خانواده ناسازگار بر کودکان

 

اگر به عنوان پرستار کودک مسئولیت مراقبت از کودکی را برعهده دارید که به دلیل ناسازگاری والدین با مشکلات عدیده ای روبرو شده است بهتر است با استفاده از این راهکارها به کودک کمک کنید:

مشورت با مشاور و روانشناس کودک

معمولا روانشناسان کودک با توجه به نیازهای هر خانواده و شرایط منحصربه فرد کودک، روش درمانی مناسبی را  ارائه می دهد. اولین راهکار یک مشاور رفتار درمانی است که نوعی تغییر مشکلات رفتاری کودک است. در واقع روان شناس با شناسایی رفتارهای ناسالم کودک، از روش های تخصصی برای جایگزینی رفتار سالم به جای رفتار ناسالم استفاده می کند.

روش های الگو پردازی دومین تکنیک مورد استفاده مشاوران کودک برای درمان خانواده ناسازگار است، در این شرایط مشاور با ظاهری مهربان و دلسوز به رفتار اشتباه کودک عکس العمل نشان میدهد، تا  میزان عصبانیت و پرخاشگری کودک با مشاهده رفتار ملایم مشاور کاهش پیدا کند.

در مرحله بعد دریافت کمک از معلم کودک، یکی از موثرترین راهکارهای مقابله با مشکلات این کودکان است، به این صورت که از معلم خواسته می شود تا در مقابل رفتارهای خوب و مثبت کودک، علکس العمل بهتری نشان دهد و کودک را مورد تشویق قرار دهد.

همچنین  مشاور قادر است تا با بررسی احتمال وجود اختلالات جسمی، کودک را برای دریافت درمان های مناسب به پزشک اطفال ارجاع دهد.

در بسیاری از موارد درمان کودک باید به موازات برطرف کردن مشکلات و ناسازگاری های والدین انجام شود تا تاثیرات مطلوب خود را به جای بگذارد.

بنابراین یکی از وظایف پرستار کودک این است که در صورت مشاهده اختلالات رفتاری، ذهنی یا جسمی در کودک  در این مورد با والدین مشورت کرده و در صورت مشغله والدین هماهنگی های لازم برای مراجعه به مشاور را برای خانواده فراهم سازد.

گاهی اوقات ممکن است متخصصان برای درمان اختلالات ذهنی کودکان از داروهای خاصی استفاده کنند که این داروها باعث می شود که کودک با مشکلات موجود راحت تر برخورد کرده و کنترل بیشتری بر احساسات خود پیدا کند.

 

پرستار همراه الف

مشورت و همکاری با والدین برای کاهش اثرات خانواده ناسازگار

یکی دیگر از راهکارهای مقابله با مشکلات کودکان پرورش یافته در خانواده های ناساگاز این است که پرستار کودک از والدین بخواهد که سعی کنند در طی دوره درمان کمتر از کلمات منفی و یا جمله ای که بار منفی دارد استفاده کنند. به عنوان نمونه در صورتی که والدین توانایی برطرف کردن درخواست کودکان را ندارند بهتر است به جای عصبانیت یک فعالیت جایگزین را به کودک پیشنهاد کنند.

لازم است والدین در صورت مشاهده رفتارهای ماسب به کودک پاداش دهند و در صورت مشغله از پرستار کودک بخواهند که این کار را برعهده بگیرد. این روش باعث می شود که کودک به رفتارهای درست و صحیح علاقمند شده و رفتارهای ناسالم را با رفتارهای سالم جایگزین کند.

تشویق والدین به ایجاد ارتباط صمیمانه با کودکان گام مهمی در راه رسیدن به آرامش در فضای خانواده است. ایجاد احساس همدلی و صمیمت بین کودکان و والدین سبب افزایش احساس رضایتمندی کودک و کاهش اختلالات جسمی و روانی ناشی از اختلالات والدین می شود.

گفتگو با کودک در مورد نگرانی هایی که ذهن او را مشغول کرده یکی دیگر از راهکارهای مقابله با ناساگاری والدین است ، در این شرایط کودک از طریق گفتگو و کاهش فشار روانی، آرامش بیشتری کسب خواهد کرد.

به عنوان والدین و پرستار کودک این نکته را به کودک یادآوری کنید که همیشه حامی و پشتیبان او هستید و می تواند در هرشرایطی روی کمک شما خساب کند.

تشویق والدین به مشارکت در فعالیت های گروهی در کنار کودکان مانند پخت و پز ، تماشای فیلم و یا برگزاری جشن های خانوادگی تاثیر زیادی دربهبود روابط والدین با کودکان دارد.

همچنین فواید استفاده از تکنیک های بازی درمانی ، تمرینات تنفسی و ورزش کردن برای رفع استرس و نگرانی کودکان در خانواده ناسازگار به اثبات رسیده است.

اکر برای مراقبت از فرزند دلبند خود به کمک پرستار کودک مجرب و متخصص نیاز دارید همین حالا با موسسه پرستاری پرستار همراه الف تماس حاصل فرمایید و در اسرع وقت خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *