۴ اصل مهم برای برخورداری از عمر طولانی
یکی از مهم ترین آمال بشر از گذشته های دور، یافتن راهی برای عمر طولانی تر بوده است. متخصصان دانشگاه جان هاپکینز با انجام یک تحقیق بر روی ۶۲۰۰ مرد و زن در طول هشت، علت طول عمر برخی از سالمندان را مورد بررسی قرار دادند.
نتایج این تحقیق نشان داد، افرادی که از چهار اصل هوشمندانه در زندگی خود پیروی کرده بودند، تا ۸۰ درصد نسبت به همسالان خود از عمر طولانی و سالم تری برخوردار بودند.
باتوجه به اهمیت این موضوع در این مقاله به بررسی این ۴ اصل مهم برای برخورداری از عمر طولانی پرداخته ایم:
برای عمر طولانی تر،سیگار نکشید
اگر چه بهترین اقدام برای افزایش طول عمر رعایت هر ۴ اصل بیان شده است اما متخصصان بر این باورند که اگر مجبور به انتخاب از بین این گزینه ها هستید، حتما این مورد را انتخاب کنید. سیگار کشیدن تقریبا به همه اعضای بدن آسیب می رساند.
در حال حاضر تنها در کشور آمریکا در حدود ۱۶ میلیون نفر با بیماری های ناشی از سیگار دست به گریبان هستند. براساس آمارهای موجود به ازای هر فردی که به دلیل استعمال دخانیات جان خود را از دست می دهد، حداقل ۳۰ نفر با بیماری های جدی مرتبط با سیگار درگیر هستند.
سیگار کشیدن مهم علت ابتلا به سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری های ریوی، دیابت و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) شناخته شده است.
از سویی دیگر، سیگار کشیدن سبب افزایش خطر ابتلا به بیماری سل، بیماری های چشمی خاص و مشکلات سیستم ایمنی از جمله آرتریت روماتوئید می شود.
آمار تکان دهنده مرگ و میر ناشی از قرار گرفتن در معرض دود سیگار نشان داده است که سالانه در ۴۱۰۰۰ فرد بزرگسالان غیرسیگاری و ۴۰۰ نوزاد به دلیل قرار گرفتن در کنار افراد سیگاری جان خود را از دست می دهند.
در واقع،کودکانی که در معرض دود سیگار قرار دارند به شدت با افزایش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد، عفونتهای حاد تنفسی، بیماری گوش میانی، آسم و کندی رشد ریه روبرو می شوند.
بنابراین برای جلوگیری از عوارض کشنده فوق، بهتر است همین حالا سیگار را ترک کنید و به دنبال اصلاح سبک زندگی خود باشید.
وزن متعادل را حفظ کنید
افراد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی، در مقایسه با افراد با وزن سالم، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های خطرناک قرار دارند. مهم ترین خطراتی که یک فرد چاق را تهدید می کند عبارتند از:
- افزایش احتمال مرگ و میر
- فشار خون بالا
- کلسترول LDL بالا، کلسترول HDL پایین یا سطوح بالای تری گلیسیرید (دیس لیپیدمی).
- دیابت نوع ۲
- بیماری عروق کرونر قلب
- سکته
- بیماری کیسه صفرا
- استئوآرتریت (تجزیه غضروف و استخوان در مفصل).
- آپنه خواب و مشکلات تنفسی
- انواع سرطان
- کاهش کیفیت زندگی
- پبیماریهای روانی مانند افسردگی بالینی، اضطراب و سایر اختلالات روانی
- کاهش عملکردهای فیزیکی
براساس مطالعه فوق، سالم ترین افراد در محدوده شاخص توده بدنی (BMI) کمتر از ۲۵ قرار داشتند. برای بدست آوردن این عدد لازم است که مقدار وزن به کیلوگرم را بر میزان قد( به توان ۲) تقسیم کنید. در صورت محاسبه شاخص توده بدنی و بدست آوردن عددی بالاتر از ۲۵، بهتر است از طریق مشورت با یک پزشک بهترین روش برای کاهش وزن خود را متوجه شوید و برای این هدف شروع به اقدام کنید.
تحرک و فعالیت بدنی داشته باشید
برخورداری از تحرک و فعالیت بدنی منظم یکی از مهمترین اقدامات برای بهبود سلامتی و عمر طولانی تر است. انجام فعالیت بدنی منظم تاثیرات مطلوبی بر بدن دارد از جمله سلامت مغز را بهبود می بخشد، به مدیریت وزن کمک می کند، خطر ابتلا به بیماری ها خطرناک را کاهش می دهد، استخوان ها و ماهیچه ها را تقویت می کند و توانایی سالمند برای انجام فعالیت های روزمره را بهبود می بخشد.
براساس تحقیق فوق، سالمندانی که تحرک بیشتری داشتند و زمانی کمتری را در حالت نشسته می گذرانند از وضعیت جسمی و روانی بهترین برخوردار بودند.
این که در چه سنی قرار دارید و توانای های شما به چه میزان است هیچ تاثیری در مزایای ورزش برای سلامتی شما ندارد. بسیاری از سالمندان مبتلا به مشکلات حرکتی حتی می توانند از روش های ورزشی نوین که بر روی صندلی طراحی شده اند برای افزایش دامنه تحرک اعضای بدن استفاده کنند.
فعالیت بدنی منظم با افزایش سن، تاثیر مطلوبی بر حفظ مهارت های تفکر، یادگیری و قضاوت افراد سالمند دارد. همچنین با کاهش خطر ابتلا به افسردگی و اضطراب، تاثیرات مطلوبی بر بهبود کیفیت خواب دارد.
برای بهبود وضعیت جسمی و روانی خود سعی کنید که در بیشتر روزهای هفته، روزانه در حدود ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید. اگر این ۳۰ دقیقه ورزش پیاپی برای شما سنگین است می توانید این مدت را به سه دوره ۱۰ دقیقه ای در روز تقسیم کنید – یک پیاده روی ۱۰ دقیقه ای در صبح، دیگری در هنگام ناهار و یک قدم زدن بعد از شام.
از رژیم غذایی سالم پیروی کنید
براساس تحقیقات به عمل آمده، بهترین رژیم غذایی برای برخورداری از عمر طولانی تر، رژیم غذایی مدیترانه ای است. این بدان معناست که رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات تازه، آجیل درختی با روغن های سالم، ماهی (و گوشت قرمز کمتر)، کربوهیدرات های غلات کامل و روغن زیتون برای پخت و پز.
برای تجربه یک زندگی سالم، هرگز دیر نیست. بنابراین اگر در میانسالی یا حتی دوران سالمندی قرار دارید از اصول فوق برای ارتقاء کیفیت زندگی خود استفاده کنید.
مرکز پرستاری پرستار همراه الف با برخورداری از کادر حرفه ای و باتجربه در هر ساعت از شبانه روز آماده ارائه خدمات مراقبت و پرستاری درمنزل است. این مرکز با ارائه خدمات پرستاری از سالمند، پرستاری از کودک و پرستاری از بیمار در هفت روز هفته،آماده یاری رساندن به همشهریان گرامی است.
برای کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در واحد مشاوره تماس حاصل فرمایید.