پرستار همراه الف
پرستار همراه الف
فهرست خدمات

پرستار همراه الف

۴ تکنیک برای ورزش سالمندان مبتلا به دردهای مزمن

زمان مطالعه: 4 دقیقه

ورزش سالمندان Exercise  with chronic pain نقش موثری در حفظ سلامت و شادابی این افراد دارد به خصوص سالمندانی که به دردهای مزمن فیزیکی مبتلا هستند به دلیل تقویت عضلات و مفاصل بیشترین سود را از ورزش کردن بدست می آورند.

انجام فعالیت های صحیح در هنگام ورزش سالمندان، باعث می شود که سالمند از ورزش کردن لذت برده و پس از آن نیز، از لحاظ جسمی و روانی بهترین احساس را داشته باشد.

با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله، چهار تکنیک مهم برای بهبود کیفیت ورزش سالمندان مبتلا به دردهای مزمن را مورد بررسی قرار داده ایم:

 

پرستار همراه الف

1. مشورت با پزشک طب ورزشی

یکی از مهم ترین نکاتی که افراد سالمند باید پیش از ورزش کردن رعایت کنند، مشورت با یک فرد متخصص در مورد شروع یک برنامه تمرینی است.  یکی از باورهای نادرست رایج در مورد درد های مزمن در دوران سالمندی این است که انجام فعالیت های بدنی سبب وخیم تر شدن وضعیت این دردهای می شود. در حالی که، انجام تمرینات مناسب ورزشی نه تنها می تواند قدرت، استقامت، تعادل بدن سالمندان را بهبود بخشد بلکه بر سلامت عمومی بدن نیز تاثیرات مطلوبی دارد.
یک پزشک متخصص در طب ورزش، با در نظر گرفتن شرایط جسمی و روانی سالمند قادر به ارائه دستورالعمل‌ها و توصیه‌هایی برای سطوح مختلف ورزش سالمندان است.

این پزشکان همچنین می توانند در خصوص شناسایی خطرات احتمالی یا درک اصلاحاتی که باید در برنامه ورزش گنجانده شود، اطلاعات سودمندی در اختیار بیماران قرار دهند.

پرستار همراه الف

۲. انجام ورزش های کم فشار

یکی از مهم ترین نکات برای ورزش سالمندان مبتلا به دردهای مزمن، انجام فعالیت های کم فشار است. استفاده از رشته های ورزشی که کم ترین فشار را بر عضلات و مفاصل وارد می کند بهترین گزینه برای این گروه از سالمندان است.

ورزش های کم فشار برای ورزش سالمندان عبارتند از:

  • شنا کردن
  • دوچرخه ثابت
  • یوگا
  • پیاده روی

نکته ای که بایدبه خاطر بسپارید این است که همیشه قبل از ورزش سالمندان، حرکات کششی مناسب را برای گرم شدن بدن انجام دهید. کشش ملایم مفاصل سبب راحتی و انبساط عضلات بدن شده و جریان خون را در عضلات بهبود می بخشد.

انجام حرکات کششی قبل از ورزش کردن سبب بهبود انعطاف پذیری و دامنه حرکتی عضلات بدن سالمندان می شود  و یک گام ضروری برای جلوگیری از آسیب های ورزشی در سالمندان است.

پرستار همراه الف

۳. استفاده از تکنیک های آرامش بخش

یکی از روش های کاهش تنش ماهیچه ها و مفاصل در سالمندان، استفاده از تکنیک های آرام سازی بدن است. بهترین روش های آرامش بخش برای بدن استفاده از تکنیک های تنفس عمیق، آرام سازی پیشرونده عضلانی یا مدیتیشن است.

آرام سازی پیشرونده عضلانی شامل تنش و شل کردن آهسته یک گروه عضلانی در یک مقطع زمانی است. موثرترین تاثیرات آرام سازی پیشرونده عضلانی در سالمندان شامل کاهش فشار خون، کاهش تنش های عضلانی و سرکوب اضطراب و خستگی ناشی از دردهای مزمن در دوران سالمندی است.

افراد سالمند می توانند با ترکیب این تکنیک ها در روتین فعالیت بدنی خود از مزایای آنها بهره مند شوند. به عنوان مثال می توانید ورزش خود را با چند دقیقه نفس عمیق شروع کرده و یا به پایان برسانید.

پرستار همراه الف

۴. حفظ ثبات قدم

برخورداری از ثبات قدم، کلید رسیدن به نتایج طلایی است. تعیین اهداف واقع بینانه، اصلاح تمرینات در صورت نیاز، و پیگیری پیشرفت های ورزشی به شما کمک خواهد کرد که ورزش سالمندان را به  بخشی ثبات از برنامه روزانه خود تبدیل کنید.

در حین ورزش کردن به صدای  بدن خود گوش دهید تا تمریناتی را بیابید که برای شما مفیدتر هستند. اگر حرکت خاصی باعث افزایش درد یا ناراحتی بدن شما  می شودف احتمالا این حرکت ورزشی برای شما مناسب نیست و باید با یک حرکت متفاوت و سودمند جایگزین شود تا نتایج بهتری برای شما به ارمغان آورد.

بنابراین، مشورت با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مانند متخصص طب ورزشی یا یک مربی ورزشی تحصیل کرده و باتجربه، باعث می شود که با ورزش های مناسب خود آشنا شوید و با خیال راحت به ورزش کردن ادامه دهید.

سپس،انجام فعالیت‌های کم‌فشار و استفاده از  تکنیک‌های تمدد اعصاب را برای بهبود انعطاف‌پذیری، تحرک و آرامش ذهنی خود امتحان کنید. در نهایت، سطح فعالیت شما هر چه باشد، لازم است که برای بهبود دردهای مزمن به طور مداوم ورزش کنید و ثبات قدم داشته باشید.

موسسه پرستاری پرستار همراه الف یکی از معتبرترین مراکز مراقبت و پرستاری در منزل است که با استفاده از بهترین کادر پرستاری در کشور، به صورت شبانه روزی آماده ارائه خدمت به همشهریان گرامی است.

برای کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در واحد مشاوره تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *